Rusijos vyriausybė Apple paprašė jai pateikti savo programinės įrangos išeities kodus

Temos: Apple, Saugumas

Rusijos ryšių ministerija pareiškė, kad Apple turėtų pateikti savo programinės įrangos išeities kodus Rusijos vyriausybės patikrai, tam kad ši galėtų įsitikinti, kad iPhone gamintoja nėra įdiegusi jokių priemonių leidžiančių JAV šnipinėti didžiausią pasaulyje valstybę.

Vladimiras Vladimirovičius Putinas (rus. Владимир Владимирович Путин) – Rusijos Federacijos prezidentas.
Vladimiras Vladimirovičius Putinas, panašu po gero vakarykščio pasilinksminimo bando sufokusuoti savo žvilgsnį į vaizdą iPad'e

Reuters praneša, kad Rusijos ryšių ministras Nikolai Nikiforov teigė, kad Edward Snowden suteikta informacija leidžia daryti prielaidą, kad užsienio šalių ir ypač JAV kompanijų sukurta programinė įranga naudojama šnipinėjimui Rusijoje.

Tokį patį prašymą, kokį Rusijos ryšių ministerija pateikė Apple, Rusijos ryšių ministras pateikė ir SAP - vienos didžiausių pasaulyje programinės įrangos ir konsultacijų kompanijos, Nikiforov susitikimo su Peter Engrob Nielsen - Apple Rusija vadovu ir Vyacheslav Orekhov - SAP vykdančiuoju direktoriumi.

Medvedevas
Dmitrijus Anatoljevičius Medvedevas – Rusijos teisininkas ir politikas, dabartinis šalies premjeras. Nuo 2008 m. gegužės 7 d. iki 2012 m. gegužės 7 d. ėjo prezidento pareigas.

„Yra akivaizdu, kad kompanijos kurios pateikia savo programinės įrangos išeities kodus neturi ko slėpti ir nieko savo programinėje įrangoje neslepia, priešingai nei tos, kurios tų kodų pateikti nenori“, - savo pareiškime sakė Rusijos ryšių ministras Nikolai Nikiforov.

2010 metais su tokiu Rusijos prašymu sutiko Microsoft ir pateikė Windows 7, Windows Server 2008 R2, Microsoft Office 2010 ir Microsoft SQL Server išeities kodus Rusijos federalinei saugimo tarnybai - FSB.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų