Kiek uždirba įvairias pozicijas užimantys Apple darbuotojai

Temos: Apple, Statistika

Kas Apple kompanijoje uždirba daugiau: dizaineriai ar inžinieriai?

Žemiau pateikti tam tikrų Apple pozicijų sąrašas su atlyginimų, kuriuos gauna tas pareigas užimantys Apple darbuotojai, vidurkiu. Šie skaičiai paimti iš Glassdoor svetainės, kurioje savo atlyginimais (ir ne tik) anonimiškai pasidalinti gali įvairių kompanijų darbuotojai.

Pozicijos ir jas gaunančių darbuotojų atlyginimai išvardinti didėjančia tvarka.

21. Mac Genius

Atlyginimas: 41 824 JAV$

Mac Genius yra svarbi pozicija tiek perkant Apple Store tiek ir susidūrus su problemomis ar turint klausimų, tačiau daug meilės iš Apple jie negauna (bent jau sprendžiant iš atlyginimo)

20. Assistant Apple Store Manager

Atlyginimas: 52 287 JAV$

Kiekviena Apple Store parduotuvė turi savo vadovą, o šis padėjėją pagelbstintį jam vadovauti. Apple Store parduotuvės vadovo asistentas gauna daugiau nei Mac Genius ar pardavėjai.

19. Lead Mac Genius

Atlyginimas: 52 206 JAV$

Kurį laiką padirbėję Apple Store „Genijumi“ darbuotojai pradeda gauti kiek daugiau. Mac Genius Lead’ai gauna maždaug pusę tiek kiek gauna Apple programinės įrangos inžinieriai.

18. Account Executive

Atlyginimas: 74 457 JAV$

Account Executive pareigas užimantys Apple darbuotojai atsakingi už B2B ryšius. Apple bendrauja su eile reklama ar elektroninę įrangą bei komponentus gaminančių kompanijų ir jai reikalingi žmonės, kurie rūpinasi šiais ryšiais.

17. Business Analyst

Atlyginimas: 85 865 JAV$

Verslo analitikai stengiasi iš paskutiniųjų, kad kompanijos viduje viskas būtų gerai organizuota ir Apple verslas klestėtų.

16. Financial Analyst

Atlyginimas: 89 728 JAV$

Apple turi nemažą grupę skaitliukų graužikų, kurie rūpinasi, kad kompanijos verslas ir finansiniai reikalai būtų sutvarkyti taip kaip ir dera tokį vardą užsitarnavusioje kompanijoje.

15. Software Quality Assurance Engineer

Atlyginimas: 92 733 JAV$

Apple programinės įrangos kokybės inžinieriai rūpinasi, kad kompanijos išleidžiama programinė įranga neturėtų klaidų ir todėl būtų mėgstama, mylima ir visaip kaip kitaip giriama vartotojų.

14. Systems Engineer

Atlyginimas: 95 713 JAV$

Turėdama begalę tiekėjų ir gamyklų Apple turi labai gerai valdyti komponentų bei produktų logistiką tam, kad laiku būtų užsakyti ir į gamyklas pristatyti komponentai reikalingi pagaminti reikalingų produktų reikalingus kiekius bei jau pagaminti produktai būtų laiku išsiųsti ten kur jų reikia. Tai sistemos inžinierių darbas - kiek netipinis pavadinimas šiai pareigybei.

13. Project Manager

Atlyginimas: 101 716 JAV$

Tikriausiai įsivaizduojate kiek skirtingų projektų (tame tarpe ir tų, kurių rezultatų niekada neišvysime ir gal net niekada apie juos neišgirsime) turi Apple. Projektų vadovai rūpinasi, kad kiekvienas šių projektų būtų vykdomi laiku, jei reikia būtų reikiamai bendraujama su kitų susijusių projektų padaliniais bei yra atsakingi už visą eilę dalykų susijusių su projektu ar projektais.

12. Firmware Engineer

Atlyginimas: 105 270 JAV$

Tai labai svarbi pozicija kompanijoje. Aparatinės įrangos inžinierius atsakingas už tai, kad Apple aparatinė ir programinė įrangos kartu veiktų nepriekaištingai. Šią poziciją užimantys inžinieriai turi būti puikūs ne tik aparatinės bet ir programinės įrangos žinovai.

11. Test Engineer

Atlyginimas: 106 446 JAV$

Testavimo inžinieriai privalo sukurti procesą, kuris gerokai „papurtytų“ Apple produktus tam, kad prieš išleisdama juos kompanija būtų tikra, kad jie atitinka jiems keliamus Apple standartus atitinkančius kokybės reikalavimus. Šią poziciją užimantys inžinieriai kuria ir testavimo procesus įrenginiams, kuriuos jau pagamino Apple tam, kad prieš parduodant iPhone, iPad, Mac kompiuterį ir t.t. Apple būtų tikra, kad vartotoją pasieks visiškai funkcionalus ir gerai veikiantis įrenginys.

10. Senior Systems Engineer

Atlyginimas: 107 740 JAV$

Tai mažiausią atlyginimą gaunanti „Senior“ pozicija Apple kompanijoje, tačiau vyresnieji sistemų inžinieriai uždirba daugiau ne du kartus daugiau nei uždirba tipinė Apple mažmenoje triūsianti bitutė.

9. Database Administrator

Atlyginimas: 109 415 JAV$

Apple turi neaparėpiamus vandenynus duomenų: vartotojų duomenis, aplikacijų esančių App Store duomenys, iCloud duomenys, web tarnybų tokių kaip Siri duomenys ir .t.t. Duomenų bazių administratorius turi rūpintis, kad visi šie duomenys būtų saugūs ir greitai pasiekiami

8. Software engineer

Atlyginimas: 110 784 JAV$

Programinės įrangos inžinieriai yra Apple smegenų centrai atsakingi už Apple aplikacijų ir operacine sistemas. Palyginimui, tokias pačias pareigas užimančių Google darbuotojų atlyginimas šiek tiek didesnis ir vidutiniškai yra 118 982 JAV$.

7. Hardware engineer

Atlyginimas: 113 577 JAV$

„Geležies“ burtininkai Apple rūpinasi tuo, kad kompiuteriai ir mobilūs ar periferiniai įrenginiai, kuriuos kompanija kuria būtų tokie (ar net geresni) kokius mes geidžiame pasistatyti ant savo darbo stalų ar paskandinti kišenėse. Turint omenyje, kad Apple yra kompanija kurianti įrangą tai, kad „Hardvare“ inžinieriai uždirba daugiau nei jų programine įranga besirūpinantys kolegos neatrodo keistai.

6. Mechanical Engineer

Atlyginimas: 119 150 JAV$

Nors Apple negamina traktorių, mechanika užsiimantiems inžinieriams čia yra ką veikti. Jie rūpinasi, kad įrangoje būtų tinkamai aušinama, judančios dalys išliktų veiksnios net ir jums „pagavus zuikį“ ir t.t. Tad, jei jūsų Mac ar iPhone tiesiog subyrėjo rankose, turėtumėte važiuoti į Kaliforniją, surasti Apple inžinierių-mechaniką ir durti jam pirštu į akį, nes tai jo ar jo kolegos klaida.

5. Product Design Engineer

Atlyginimas: 119 742 JAV$

Dizainas yra nepaprastai svarbi Apple dalis ir produktų dizaineriams kompanija moka neblogus atlyginimus, dažnai daugiau nei programinės įrangos inžinieriui.

4. Product Manager

Atlyginimas: 120 182 JAV$

Produkto vadovas rūpinasi visais produkto etapais, bendrauja su marketingo grupe, dizaineriais, programinės ir aparatinės įrangos kūrėjais ir visais kitais vienaip ar kitaip produkto atsiradime dalyvaujančiais „varžteliais“.

3. Senior Software Engineer

Atlyginimas: 130 130 JAV$

Nors vyresnysis programinės įrangos inžinierius dirba su ko gero viena jautriausių Apple sričių, tokiais produktais kaip Maps ar iPhone operacinė sistema - šias pareigas užimančių darbuotojų atlyginimas kiek mažesnis nei jų „geležinių“ kolegų.

2. Senior Hardware Engineer

Atlyginimas: 138 753 JAV$

Jei Apple išdirbote ilgus metus ir jus paaukštino iki vyresniojo aparatinės įrangos inžinieriaus - jūsų atlyginimas tampa labiau „apčiuopiamas“.

1. Industrial Designer

Atlyginimas: 167 260 JAV$

Steve Jobs kažkada sakė, kad Apple yra kompanija sėdinti dizaino ir technologijų kelių susikirtime. Apple taip pat turi šiek tiek ir kūrybinio geno (pagrinde įskiepyto muzikos pagalba) ir tai jos produktus daro tokius geidžiamus apie ką kitos kompanijos, tokios kaip Google gali tik pasvajoti. Žinoma vyrukai ir merginos sėdintys slaptose Apple dizaino laboratorijose ir savo kailiu atsakantys už bendrą produktų išvaizdą ir kaip ji traukia vartotojus yra gerai apmokama publika. Tiesa, jei pagalvojote, kad aukščiau užrašytą pinigų sumą gauna geriausiai pasaulyje apmokamas industrinio dizaino guru - Seras Jony Ive, tai suklydote. Ive atlyginimas daaaaaaaug didesnis.

Apple darbuotojų atlyginimai.

Jei bandyti palyginti Apple vadovo atlyginimą su ašaromis, kurias namo parsineša Mac Genius, tai metinį Mac Genius atlyginimą Apple CEO uždirba per mažiau nei keturias dienas. O jei paskaičiuoti tai lyginant su 2011 metų Tim Cook atlyginimu (378 mln. JAV$) tai Tim Cook per paros valandą uždirbo 2 000 JAV$ daugiau nei Apple Mac Genius per metus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų