Adobe išleido skubų, kritinių Flash saugumo spragų užlopymą

Adobe išleido skubų jos Flash Player technologijos saugumo spragų leidžiančių programišiams vogti „slapukus“ ir gauti prieigą prie tūkstančių populiarių interneto svetainių. Nesibaigiančios Adobe Flash saugumo spragos

Jei dar neatsikratėte žalingo įpročio turėti savo kompiuteriuose įdiegtą Adobe Flash - ši naujiena jums, O jei neturite įdiegę Flash - jūs saugūs eikite ir užsiimkite malonesniais dalykais nei laiko gaišimas taisant kitų padarytas klaidas atveriančias jūsų paskyras visokiems programišiams.

Ši Adobe Flash saugumo spraga leidžia programišiams užvaldyti vartotojų kompiuteriuose esančius slapukus ir tokiu būdu gauti prieigą prie jų Twitter, Instagram, Tumblr, eBay ir tūkstančių kitų populiarių svetainių paskirų. Adobe išleido skubų savo Flash Player atnaujinimą 14.0.0.145 skirtą OS X, Windows ir Linux operacinėms sistemoms.

Ši saugumo spraga pastebėta ir ankstesnėse Adobe Flash versijose. Adobe rekomenduoja pilnai išjungti Adobe Flash tuose kompiuteriuose, kuriuose Flash negali būti atnaujintas į specialiai senesniems kompiuteriams Adobe sukurtą Flash 13.0.0.231 versiją.

Šios saugumo spragos paveiktos interneto svetainės taip pat iš savo pusės turi imtis atitinkamų veiksmų. Žiūrint į Adobe Flash saugumo spragų istoriją ir tai kaip šis įskiepis yra eksploatuojamas programišių - man net nugarą niežtėti pradeda vien pagalvojus, kaip apie kokią blakę, apie teorinę galimybę Adobe Flash turėti savo kompiuteriuose.

Adobe turėtų ryžtis tokiam pačiam žingsniui ir kompiuteriuose, kokį ji žengė su mobiliems įrenginiams skirtomis OS - nebepalaikyti ir nebekurti mobiliems įrenginiams skirtos Adobe Flash.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų