OS X Yosemite pakeista lango padidinimo mygtuko funkcija

Tema: macOS

OS X Yosemite daug naujovių bei pakeitimų ir prie kai kurių jų, jau seniai naudojantiems OS X vartotojams teks pratintis. Vienas tokių pakeitimų yra lango padidinimo mygtuko funkcija.

Lango padidinimo mygtukas OS X istorijoje niekada neturėjo pastovios funkcijos: senesnėse iTunes versijose jis paleisdavo mini grotuvą, kai tuo tarpu kitų aplikacijų langų plotį padarydavo ekrano pločio, nors Safari OS X Mavericks padaro lango aukščio.

OS X Yosemite, atidarius jai pritaikytas aplikacijas iš karto į akis krenta tai, kad langų dešiniame viršutiniame kampe nebėra įstrižų rodyklių piktogramos, kurias paspaudus aplikacijos langą buvo galima atidaryti pilno ekrano režimu (ne per visą ekraną, o specialiu „full screen“ režimu). Šią piktogramą Apple, greičiausiai, panaikino siekdama minimalizuoti savo aplikacijų įrankių juostas.

Pradžioje maniau, kad taip Apple bando savo vartotojus priversti naudoti klavišų kombinacijas (norint aplikacijos lango ekraną OS X Yosemite naudojama ta pati Cmd ⌘-Ctrl-F klavišų kombinacija), tačiau paaiškėjo, kad šioje savo operacinės sistemos versijoje Apple pilno ekrano režimui įjungti Apple nutarė naudoti savo nepastovaus funkcionalumo mygtuką esantį kairiame viršutiniame aplikacijos lango krašte (vieną - iš trijų mygtukų grupės - dešiniausią). Naudojantys OS X vartotojo sąsajos „Blue“ nustatymą (System Preferences > General > Appearance) jį mato su + simboliu geltoname apskritime, o naudojantys „Graphite“ režimą, + simbolį pamato užvedę ant jo pelės žymeklį. Dabar pasikeitė ir šio mygtuko simbolika: + simbolį paleitė „pilno ekrano režimo“ įstrižos rodyklės.

OS X Yosemite aplikacijose, anksčiau padidinimo funkciją atlikusi + piktograma dabar pakeitė savo simboliką ir yra naudojama aplikacijos perjungimui į pilno ekrano režimą

OS X Yosemite vartotojai tradicinę šio mygtuko funkciją naudoti nuspaudę Alt ⌥ klavišą. Nuspaudus Alt ⌥ klavišą, „pilno ekrano režimo“ piktograma pasikeičia į įprastą +.

OS X Yosemite aplikacijose, norint naudoti anksčiau padidinimo funkciją atlikusią + piktogramą dabar reikės nuspausti Alt klavišą klaviatūroje

Žinoma, su laiku Mac vartotojai nenaudojantys klavišų kombinacijų arba pradės jas naudoti arba pripras prie naujos šio mygtuko funkcijos bei to kad norint padidinti langą reikia laikyti nuspaustą klaviatūroje Alt ⌥ klavišą spustelėjant pelės žymekliu ant šios piktogramos.

OS X Yosemite visi vartotojai savo Mac kompiuteriuose galės įdiegti tik šį rudenį, o iki to laiko ši Apple Mac kompiuteriams skirta operacinė sistema bus testuojama ir dar daug pakitimų joje gali būti atlikta.

Taip pat skaitykite: • OS X Yosemite piktogramų palyginimas
Apple pakeitė Google paiešką į Bing OS X Yosemite Spotlight paslaugoje

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų