Siri pagalba bet kas gali sužinoti iPhone saugomų kontaktų informaciją

Temos: iOS, iPhone, Saugumas

iPhone ekrano užrakinimas niekada nebuvo puiki informacijos esančios iPhone apsauga ir dažnai atsirasdavo galimybė ją apeiti. Naujausia atrasta saugumo spraga leidžia, pasinaudojant Siri, bet kam galinčiam į rankas paėmus iPhone iš jo paskambinti, išsiųsti žinutę ar elektroninį laišką.

Egiptietis, laisvalaikiu mėgstantis „pahakeriauti“ neurochirurgas Sherif Hashim surado spragą, kuri iPhone su įdiegta iOS 7.1.1 versija bei įjungtu Siri naudojimu esant užrakintam ekranui leidžia bet kam, kas gali į rankas paimti tokį iPhone, iš jo paskambinti, išsiųsti elektroninį laišką ar pasiųsti trumpą SMS ar Messages žinutę.

Viskas ką reikia padaryti, tai iškviesti Siri ir pasakyti „Call“, „Text“ arba „Email“. Siri paklaus kam norite skambinti ar siųsti žinutę ir pateiks galimybę rankomis įvesti informaciją. Pasinaudojus šia galimybe galima įvesti vieną raidę, tarkim „a“, tai privers Siri paprašyti jūsų patikslinti informaciją ir pasiūlys galimybę „Kita“ (Other), kurią pasirinkus bus atidarytas visas vartotojo kontaktų informacijos langas.

Žinoma, svetimas žmogus, norintis pasinaudoti šia galimybe turi apie ją žinoti ir mokėti naudotis iPhone, tačiau šios spragos išnaudojimas nereikalauja turėti kokių nors specialių sugebėjimų ir jį išnaudoti gali bet kas.

Jei manote, kad ši klaida iki bus ištaisyta kelia jums nepatogumų - išjunkite galimybę naudoti Siri esant užrakintam ekranui.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 5 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Man dar nepatinka, kad "pagal nutylėjimą" užrakintame telefone/ipade galima išsikviesti apatinę juostą ir įjungti "flight mode". Tokiu būdu vagis greitai gali atkirsti aparatą nuo interneto ir "find my iphone/ipad". Tiesa, ištraukti SIM'ą - alternatyvus greitas būdas.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų