Apple ir kelios kitos kompanijos patraukė Italijos konkurencijos tarnybos dėmesį

Reuters praneša, kad Italijoje vykdomas tyrimas ar JAV technologijų gigantės Apple, Google, Amazon bei prancūzų aplikacijų kūrėja Gameloft nenaudoja nesąžiningos verslo praktikos.

Italijos nepatikėjimo ir konkurencijos tarnybos atstovė sako, kad tyrimo metu bus stengiamasi nustatyti ar mobiliems įrenginiams skirtų aplikacijų platintojai neklaidina vartotojų nurodydami, kad tam tikros aplikacijos yra nemokamos, tačiau vartotojui norint toliau jomis naudotis, pvz. žaisti žaidimą iki galo, jis privalo atlikti pirkimą aplikacijoje.

„Vartotojas gali būti klaidinamas kai mato, kad aplikacijų parduotuvėje, šalia žaidimo aplikacijos kur nurodoma kaina yra parašyta jog ji nemokama, tačiau nėra nurodoma pilna žaidimo kaina, kurią vartotojas turėtų sumokėti norėdamas arba turėti pilnavertę aplikacijos versiją“, - sakė konkurencijos tarnybos atstovė.

Italijos konkurencijos tarnybos atstovė sakė, kad tyrimo sprendimas turėtų būti paskelbtas per 7–8 mėnesius. Jei tyrimo metu bus nustatyta, kad kompanijos vartotojų atžvilgiu elgėsi nesąžiningai joms bus paskirta bauda. Maksimali bauda už tokį nusižengimą yra 5 mln. €.

Komisijos duomenimis daugiau nei pusė Europoje platinamų mobiliems įrenginiams skirtų žaidimų yra įvardijami kaip nemokami ir vartotojai, o ypač vaikai, ne visada supranta, kad tai gali kainuoti ir dėl klaidinančio marketingo yra pažeidžiami.

Apple pernai metų pabaigoje jau yra nubausta Italijoje 900 000€ bauda už vartotojų klaidinimą susijusį su garantiniu laikotarpiu įrenginiui bei prekybą papildoma garantija laikotarpiui, kuris ir taip, pagal šalyje galiojančius įstatymus, turi būti garantinis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų