Apple atnaujino OS X (saugumo atnaujinimas 2014-002 1.0)

Šiandien Apple išleido savo operacinių sistemų atnaujinimus: tiek iOS, tiek ir Mac kompiuteriams skirtos OS X.

Apple išleido OS X Mavericks saugumo atnaujinimą. Šis atnaujinimas ištaiso klaidas. Anot Apple šis atnaujinimas turėtų įdiegti Safari 7.0.3 versiją, tačiau ši Safari versija jau yra anksčiau įdiegta ir įdiegus saugumo atnaujinimą 2014-002 1.0 Safari versija nepasikeitė. Matyt čia eilinė Apple bėda su aprašymais, kai kompanija išleidžia atnaujinimą, o aprašymas 90% atvejų būna senojo atnaujinimo ir pakeičiamas tik po kurio laiko.

Tarp saugumo atnaujinimo 2014-002 1.0 yra tokių klaidų ištaisymas kaip: šriftų klaida kai atvaizduojamas neteisingai ar blogau suformatuotas PDF failas, ištaisyta kernelio apgavystės ASLR (Address Space Layout Randomization) klaida, klaida leidusi atakuotojui inicijuoti du prisijungimus turinčius tuos pačius šifravimo raktus bei „handsheikus“, Mavericks ir Mountain Lion ištaiytos SSL ir TLS klaidos, bet jos nėra susijusios su „Heartbleed“ OpenSSL klaida bei eilė kitų klaidų.

Atnaujinimui įdiegti atidarykite App Store aplikaciją, pasirinkite Updates ir paspauskite ant Update mygtuko arba iš meniu paspauskite ant ir tada pasirinkite Software Update…

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų