Volvo pirmoji parodė, kaip atrodys Apple CarPlay vartotojo sąsaja

Vakar Apple oficialiai paskelbė CarPlay, kuri anksčiau buvo vadinama „iOS in the Car“ pavadinimu.

Car play tai sistema integruojanti iPhone automobilio sistemoje ir leidžianti naudoti informacinį automobilio skydelį skambučiams, navigacijos žemėlapiams, muzikos klausymui ir žinučių skaitymui bei rašymui. Anksčiau internete buvo kelios nuotraukos ir vaizdo medžiaga demonstruojanti kaip atrodys CarPlay vartotojo sąsaja, tačiau Volvo pirmoji tai pademonstravo detaliau.

Iš Volvo pateiktos reklaminės CarPlay vaizdo medžiagos galima matyti, kad vartotojo sąsaja iOS įrenginių vartotojams bus gerai pažįstama. Pagrindiniame CarPlay ekrane yra galima pamatyti Phone, Music, Maps, Messages, Podcasts ir net ne Apple sukurtų aplikacijų, tokių kaip Spotify piktogramas. CarPlay taip pat leis naudoti Siri bei matyti GSM tinklo stiprumą.

Volvo pranešimas spaudai rašo, kad CarPlay, taip pat kaip ir AirPlay, veiks naudodama WiFi tinklą.

Pirmosios CarPlay kregždudės yra Ferrari, Mercedes-Benz ir Volvo, jie apginkluoti šia sistema bus pristatyti Ženevos automobilių parodoje prasidėsiančią šios savaitės ketvirtadienį. Vėliau šiais metais CarPlay savo automobiliuose pradės įdieginėti ir BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki ir Toyota.

Taip pat skaitykite: • Kaip Apple CarPlay atrodo tarp konkurenčių

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Oho :)
    Aš jau žinau, į ką atsinaujinsiu dabartinę savo Volvo - į Volvo su CarPlay :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų