iPhone valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba

Spaudant baltų Apple ausinių valdiklio klavišus skirtingomis paspaudimų kombinacijomis galima valdyti iPhone ir atlikti daug funkcijų telefono neištraukiant iš kišenės.

iPhone valdymą Apple ausinių valdymo pultelio pagalba nesudėtinga išmokti ir įpratus tai taps patogiu pagalbininku apsaugančio nuo telefono traukinėjimo iš kišenės kai norite „padėti ragelį“, persukti ar dar kartą pasiklausyti tą pačią dainą.

Žemiau esančių simbolių paaiškinimas: Trumpas paspaudimas trumpas paspaudimas (jei matote kelis tokius simbolius - paspauskite tiek kartų kiek simbolių matote). Ilgas paspaudimas ilgas paspaudimas (paspaudimas ir palaikymas nuspaudus)

Muzika ir video

Sustabdymas ir paleidimas

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: vienas trumpas paspaudimas.

Paspauskite centrinį Apple ausinių valdiklio mygtuką vieną kartą ir sustabdysite muzikinio kūrinio atlikimą ar video demonstravimą. Paspaudę jį dar kartą galėsite pratęsti muzikos klausimąsi ar video žiūrėjimą.

Pagreitintas prasukimas pirmyn ar atgal

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: vienas trumpas ir vienas ilgas paspaudimas.

Norėdami greičiau prasukti muzikinį kūrinį (arba audio knygą bei video) į priekį - paspauskite centrinį Apple ausinių valdiklio mygtuką du kartus antrąjį paspaudimą sekundei užlaikydami nuspaustoje padėtyje.

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: du trumpi ir vienas ilgas paspaudimas.

Norėdami muzikinį kūrinį, audio knygą ar video pagreitintai prasukti atgal - vidurinį Apple ausinių valdiklio mygtuką paspauskite tris kartus, trečiąjį paspaudimą sekundei užlaikydami nuspaustoje padėtyje.

Peršokimas prie kito „gabalo“ pirmyn ar atgal

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: du trumpi paspaudimai.

Jei klausote Pink Floyd ir niekaip negalite sulaukti kada baigsis jau dievai žino kiek trunkantis gabalas, peršokti prie sekančio, neišimant telefono iš kišenės, galite dviem trumpais vidurinio Apple ausinių valdiklio mygtuko paspaudimais.

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: trys trumpi paspaudimai.

Jei bandote išmokti dainos žodžius arba į užsienio kalbos mokymąsi „įkinkėte“ iPhone ir norėtumėte pakartotinai paklausyti prieš tai buvusios pamokos - paspauskite Apple ausinių valdiklio mygtuką tris kartus.

Pokalbiai telefonu

Atsiliepimas į skambutį ir jo užbaigimas

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: vienas trumpas paspaudimas.

Jei esate su ausinėmis ir norite atsiliepti į skambutį netraukdami telefono iš kišenės - paspauskite vieną kartą Apple ausinių valdiklio vidurinį mygtuką. Lygiai toks pats veiksmas pakartotas telefoninio pokalbio metu - jį užbaigs.

Telefoninio skambučio ignoravimas

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: vienas ilgas paspaudimas.

Jei klausotės gero „gabalo“ ir girdite, kad jums skambina, tačiau visiškai nenorite gadinti sau muzikinio malonumo tuščiu telefoniniu pokalbiu, o gal neklausote nieko, bet esate prastos nuotaikos ir tiesiog einate gatve užsikimšęs ausis baltomis Apple ausinėmis ir visiškai nenorite bandančiam jums prisiskambinti bosui pasakyti ką galvojate apie jo šiandien praneštas reformas įmonėje - paspauskite vidurinį ausinių valdiklio mygtuką ir palaikykite jį nuspaudę porą sekundžių, kai jūsų noras bus įvykdytas ausyse išgirsite du pyptelėjimus pranešančius apie grįžusią ramybę.

Pašnekovų/skambučių perjungimai

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: vienas trumpas paspaudimas.

Jei kalbate telefonu ir girdite, kad jums kas nors skambina (reikia, kad būtų aktyvuota skambučio laukimo funkcija) atsiliepti į naująjį skambutį galite Apple ausinių valdiklyje vieną kartą spustelėję vidurinį mygtuką.

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: vienas ilgas paspaudimas.

Jei telefoninis pokalbis labai svarbus ir girdite, kad jums skambina „antrąja linija“ bet nenorite, kad naujasis pašnekovas jūsų trikdytų savo nereikšmingais klausimais, jo skambutį nutraukti galite (padėti „antrosios linijos“ ragelį) nuspaudę ir dvi sekundes palaikę nuspaustą vidurinį Apple ausinių valdiklio mygtuką.

Fotografavimas

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: vienas trumpas paspaudimas ant +

Jei esate aktyvavę Apple numatytą „Camera“ aplikaciją - paspaudus garso padidinimo mygtuką ausinių pultelyje nufotografuosite. Ši funkcija neveikia su kitomis fotografavimui skirtomis iOS aplikacijomis.

Siri

iOS įrenginio valdymas Apple ausinių valdiklio pagalba: vienas ilgas paspaudimas.

Jei kišenėje turite iPhone 4S ar naujesnį modelį - paspaudę ir palaikę nuspaudę vidurinį Apple ausinių valdiklio mygtuką susisieksite su jūsų iPhone gyvenančiu asmeniniu asistentu(e) Siri ir galėsite duoti nurodymus ar šiaip užduoti kokį nors kvailą klausimą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų