Apple patentas apie išmanesnę(į) ir naudingesnę(į) Siri

Jei Apple nepaliks savo naujojo patento nenaudingai trūnyti Patentų biure, Siri gali tapti labai naudingas asmeninis asistentas.

JAV patentų ir prekinių ženklų biuras antradienį paskelbė patentą numeris 8,677,377 pavadinimu „Išmanaus automatinio asistento sukūrimo metodas ir įrenginys“, kuriame aprašoma kur kas išmanesnis Apple Siri variantas gebantis būti naudingas žmonėms daugelyje situacijų.

Šiame Apple patente aprašoma technologija priklauso nuo bendro programinės įrangos ir jutiklių darbo leidžiančio nustatyti kur yra žmogus. Viename iš patente pateiktų pavyzdžių, Siri remdamasi jutiklių pateikta informacija gali priminti žmogui išgerti vaistus jei jutikliai asistentui „sako“ („vartotojas yra virtuvėje“, „vartotojas valgo“ arba „dabar aštuonios valandos ryto“).

Siri yra labai svarbus produktas Apple, tačiau dėl dabartinio asistento naudingumo galima ginčytis. Vieni žmonės labai priklausomi nuo šios paslaugos, kiti nemato jokios papildomos vertės. Aš Siri naudoju gana dažnai ypač skambinimui bei priminimo žinučių įrašams. Bet kuriuo atveju, panašu, kad Apple Siri tobulina.

Be to, kad patente aprašoma ateities Siri gali suteikti tam tikras instrukcijas esant patalpoje, šis asistentas gali būti naudingas ir regėjimo sutrikimus ar fizinę negalę turintiems žmonėms.

Nežiūrint to, kad patente aprašoma iš ties naudingesnis asistentas, reikia turėti omenyje, kad kaip ir daugelis technologinių kompanijų Apple periodiškai patentuoja savo technologijas ir tik nedidelė jų dalis pasiekia galutinį vartotoją.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. As asmeniskai nesinaudoju Siri, nesupranta ka sakau, o sakau tikrai aiskiai.. Galetu visas kalbas sudeti, tada SIRI tikrai bus labai svarbus,o dabar..

    • Aš susišneku, vat dėl lietuviškų vardų ir pavardžių tarimo Siri ir mano nuomonės išsiskiria, bet surašiau fonetines jų reikšmes, tų kam dažniau skambin, o Siri nori juos perkrykštyti. Kartais ir SMS siunčiu Siri pagalba, daug kas jau priprato prie to, kad kartais gauna ne lietuviškai iš manęs, žino, kad matyt vairuoju jei SMS anglų kalba.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų