Po 13 metų ieškojimų surasta Steve Jobs užkasta „Lisa pelė“

Praėjus trisdešimčiai metų, po to kai Aspen’e (Kolorado valstija), Steve Jobs laiko kapsulėje užkasė „Lisa pelę“ ši pelė sekančią savaitę debiutuos televizijos ekranuose.

1983 metų birželį tarptautinėje dizaino konferencijoje vykusioje Aspen’e, Steve Jobs pranašavo ateities technologijas tokias kaip iPad, belaidis tinklas ir App Store. Savo pristatymo skaidres jis valdė Lisa pelės pagalba, kuri vėliau buvo patalpinta į „Aspeno laiko vamzdį“ vėliau pervadintą į „Steve Jobs laiko kapsulę“ ir užkasta.

13-os pėdų ilgio (3,96 metro) ilgio vamzdį iškasti buvo planuojama 2000 metais, tačiau organizatoriai nesugebėjo nubraižyti tikslaus „lobio“ buvimo vietos žemėlapio ir pamiršo kur kapsulė buvo užkasta.

Modernių technologijų dėka (kai kurios jų, ko gero, buvo gautos iš Apple), National Geographic Channel kasėjų šou praeitą rudenį vamzdį atrado.

Šiandien CNET parodė išskirtinį video siužeto fragmentą iš NatGeo Channel vasario 25 dieną (22 val JAV rytų pakrantės laiku) pasirodysiančios laidos (žr. žemiau).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų