Kai kurie vartotojai praneša apie Mail ir Gmail problemas po OS X 10.9.2 atnaujinimo

Apple išleistas OS X 10.9.2 atnaujinimas išsprendė daugelį Mail aplikacijos nesusipratimų, tačiau kai kurie Mail aplikacijos vartotojai naudojantys Gmail praneša, kad ne visos bėdos, jų atveju, panaikintos.

Kai kurie OS X 10.9.2 vartotojai sako, kad po paskutinio Mavericks atnaujinimo, kuris ištaisė eilę Mail aplikacijos klaidų, jų bėdos nesibaigė ir nors mano atveju Mail aplikacija veikia „kaip laikrodukas“ ir nieko panašaus nepastebėjau nei viename, skirtingas konfigūracijas turinčiame Mac kompiuteryje, tai nereškia, kad pranešimai apie tokias problemas yra pasakos.

Keli vartotojas skundžiasi, kad po atnaujinimo atidarant Mail aplikaciją su aktyviomis Gmail paskyromis ji „sminga“ pasiimdama 100% procesoriaus pajėgumų. Panašu, kad problema gali būti susijusi su „/“ naudojimu kai kuriose Gmail žymose, pvz.: [Gmail]/Drafts, [Imap]/Archive, [Imap]/Drafts ir t.t.

Kadangi pats tokios problemos neturiu (gal todėl, kad nenaudoju šių „/“ žymos pavadinime turinčių aplankų), tad galiu tik perpasakoti sprendimą, kuris tą problemą turėjusių žodžiais, ją ištaisė:

Jei naudojate POP tipo paskyras turėtume jose esančius laiškus pradžioje išeksportuoti tokiame formate, kad vėliau galėtumėte juos vėl importuoti.

  1. Uždarykite Mail aplikaciją
  2. Prisijunkite prie Gmail paskyros per naršyklę
  3. Pasirinkite Settings > Labels
  4. Raskite kaistai atrodančias žymas, kaip pvz.: pavadinime turinčias „/“ ženklą
  5. Pervadinkite tas žymas, pvz.: panaikindami jose esantį „/“ ženklą
  6. Perkelkite aplanką ~/Library/Mail/ ant darbastalio ar į kitą aplanką (nukopijuoti į naują vietą ištrinant senojoje)
  7. Atidarykite Mail aplikaciją ir palaukite kol iš naujo bus atsiųsti laiškai.

Kaip ir minėjau, tokios problemos Mail aplikacijoje neturiu, todėl nesu patikrinęs šio būdo, bet sprendžiant iš įrašų skirtinguose forumuose šis būdas, panašu, veiksmingas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų