Apple grindžia naują kelią į revoliucingą iPhone ekraną

Apple yra pateikusi bent tris naujus kvantinio taško technologijų patentus - technologijos, kuri gali ženkliai pagerinti jos iPhone ir iPad ekranus.

Technewsworld praneša, kad tyrimai, kuriuose buvo stengiamasi išsiaiškinti ar vartotojams šiame technologijų išsivystymo etape rūpi ekranų kokybė, davė teigiamus vartotojų atsakymus.

Kvantiniai taškai yra LCD ekranų spalvas ir našumą patobulinančios plėvelės sluoksnis, panašiai kaip Retina. Jie taip pat gali būti naudojami ir televizorių ekranų spalvų atvaizdavimo pagerinimui. Kvantinių taškų technologijos privalumas yra tas, kad jie gali būti naudojami su jau egzistuojančiomis technologijomis ir todėl norint pradėti šią technologiją naudoti nereikalingos didelės investicijos.

Kvantinio taško technologijos jau egzistuoja rinkoje ir tokie gamintojai kaip 3M jau yra pasiruošę pradėti gaminti kvantinio taško patobulinimo plėveles.

Kvadratinis ir trikampis kvantinis taškas. Paveiksliukas:  Wikipedia
Kvadratinis ir trikampis kvantinis taškas.
Paveiksliukas: Wikipedia

Apple aiškiai nusprendė, kad iPhone 5s ir iPhone 5c nėra tinkami modeliai naudoti su kvantinio taško sluoksniu.

Nanosys teigia, kad kvantinio taško technologija gali pagerinti spalvų atvaizdavimą ekrane 50%, tiesa jie taip sako omenyje turėdami televizorių ekranus, kurie šiuo metu geba atvaizduoti tik apie 30% žmogaus matomų spalvų gamos, o mažesnių ekranų sugebėjimai dar kuklesni.

Apple kvantinio taško technologijų patentuose minima, kad dabartinės technologijos yra labai toksiškos ir jie aprašo būdus kaip patobulinti ekranų spalvas naudojant alternatyvias ir ne tokias kenksmingas medžiagas.

Reikia paminėti, kad Amazon Kindle Fire HDX 7 ir kai kurie Sony televizoriai jau naudoja kvantinio taško plėveles.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų