Yra manančių, kad Apple ir Google kaltos dėl butų nuomos kainų kilimo

Temos: Apple, Naujienos
Skaitydamas naujieną apie protestuotojus San Franciske, kurie sustabdė Apple darbuotojų autobusą nejučiomis pagalvojau apie Lietuvos „žaliąsias beretes“ (megztas žinoma)…
Protestuotojai blokavo autobusą vežantį Apple darbuotojus iš San Francisco į darbą Cupertino. Nuotrauka: Chris Roberts
Nuotrauka: Chris Roberts

Vakar grupė Apple darbuotojų pavėlavo į darbą, nes jų autobusą, kurį Apple nuomoja darbuotojams gyvenantiems San Francisco, o dirbantiems Apple Cupertino biure, sustabdė protestuotojai nepatenkinti padidėjusiu iškeldinimų skaičiumi, augančiomis pragyvenimo ir kylančiomis butų nuomos kainomis San Francisco.

Klausimas kaip su tuo susijusi Apple ar Google, kurios autobusą, nepasitenkinimą tais pačiais pokyčiais San Francico reiškiantys, protestuotojai sustabdė gruodžio 9?

Protestuotojai mano, kad turtingi technologinės kompanijų darbuotojai gyvena San Fancisko bet dirba kituose miestuose ir tokiu būdu kelia nekilnojamo turto kainas, nes jie yra turtingesni nei likusi San Francisco gyventojų dalis. Protestuotojai taip pat mano, kad kompanijos nuomojančios savo darbuotojams autobusus, kad šie galėtų patogiau atvykti į darbą, daro tai nelegaliai ir neprisideda prie miesto viešojo transporto infrastruktūros plėtojimo. Tokiu būdu protestuotojai mano, kad technologinės kompanijos, per pastaruosius du metus, už tokių savo darbuotojams autobusų nuomavimus yra miestui skolingos 1 milijardą JAV dolerių (baudų).

Kartą teko eiti pro šalį studento mitingo, kur stovėjo grupelė „žaliųjų berečių“. Kadangi jie aktyviai dalyvavo mitinge šaukdami lozungus, kurie niekaip nesisiejo su pačio mitingo tema, o ir amžius šių „megztų berečių“, švelniai tariant, nebuvo studentiškas, paklausiau už ką jie mitinguoja. Atsakymas, kaip ir derėjo tikėtis, buvo visiškai ne į temą… Lygiai taip pat be ryšio man atrodo ir San Francisco mitinguotojai, kurie vietoje to, kad džiaugtųsi, kad šios multimilijardinės kompanijos moka mokesčius jų valstijoje ir kelia bendrą pragyvenimo lygį bei rūpinasi savo darbuotojais, mitinguoja kaltindami tas kompanijas tuo, kad jie jose nedirba.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų