Google stengiasi nutraukti JK bylą dėl iPhone vartotojų sekimo

Šiandien Google stengsis nutraukti prieš ją Jungtinėje Karalystėje iškeltą bylą dėl iPhone vartotojų sekimo prieš jų valią.

Dėl tos pačios priežasties, kad sekė vartotojus net šiems nurodžius Interneto naršyklės nustatymuose, kad nesutinka būti sekami, Google jau yra nubausta dešimčių milijonų JAV dolerių bauda.

Vienas ieškovas apkaltinęs Google „arogantišku ir amoraliu“ stengiantis nutraukti bylą Anglijos ir perkelti ją į Ameriką. Google sako, kad ieškovams nebuvo niekaip pakenkta kai šie per klaidą buvo sekami.

Teisinė kompanija Olswang, kuri atstovauja ieškovus šioje byloje prieš Google sako, kad atsakovė nelegaliai 2011–2012 metais, vartotojų iPhone įdiegė ir naudojo sekimo programinę įrangą žinomą kaip „slapukai“. Trys pradiniai ieškiniai bus peržiūrėti rytoj, tačiau Olswang sako, kad po kampanijos socialiniuose tinkluose eilėje laukia šimtai kitų panašių ieškinių prieš Google.

Ieškovai sako, kad Google nori perkelti teismus į JAV, kur yra jos pagrindinė būstinė. Ieškovė Judith Vidal-Hall sako, kad „Google nori, kad Britų vartotojai skraidytų į Kaliforniją kovoti su jos arogantiškais ir neteisingais, amoraliais ir nepagarbiais veiksmais“.

Google atstovas minėjo analogišką bylą JAV, kuri buvo nutraukta spalio mėnesį dėl tos priežasties, kad „tokie Google veiksmai nepadarė jokios realios žalos vartotojams. Mes prašome teismo peržiūrėti ar toks ieškinys atitinka JK teisinius standartus, kaip pakankamus iškelti bylai“.

Google už tokius veiksmus jau yra nubausta JAV dviejuose teismuose: 22,5 mln. JAV dolerių ir 17 mln. dolerių sumomis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų