Adobe ir Java saugumo spragos padaro Windows pažeidžiamą

Naujoje AV-Test Institute ataskaitoje rašoma, kad 66 procentai Windows kompiuterių yra potencialios piktybinio kodo aukos. Kenkėjiškos programos nusitaikiusios į Windows kompiuterius išnaudoja Adobe Reader, Adobe Flash ir Java saugumo spragas.

Per daugiau nei dešimt metų vykusius tyrimus AV-Test aptiko, kad vien Adobe Reader gali būti panaudota 37 000 vieno piktybinio kodo variantų gebančių su dideliu tikslumu nusitaikyti į Windows kompiuterio vartotoją.

Ar Java yra didžiausias sopulys? Java, įvairiose savo versijose turinti 82 000 jos silpnybėmis pasinaudoti ir užpulti šios programinės įrangos vartotoją gebančių programėlių, yra vienas didžiausių magnetų norintiems pasinaudoti saugumo spragomis kompiuteryje. Tačiau kol lopomos Java saugumo spragos, tiems kas be Java gyventi negali, rekomenduojama bent jau pasirūpinti saugumu naudojant Adobe Reader alternatyvas norint išvengti į pdf nusitaikiusių blogiečių atakų ar sumažinti jų skaičių. Apple Mac kompiuteriams skirtoje OS X operacinėje sistemoje jokių papildomų pdf failų skaityklių nereikia, nes pati operacinė sistema palaiko šį failų tipą.

10 dažniausiai užkratą turinčių failų tipų. PDF failai yra dažniausiai naudojami kaip piktybinio kodo transporto priemonė. Kitas dažnas kenkėjų plitimo būdas yra Microsoft Office dokumentų zip archyvai.
Šaltinis: AV-Test
Paveikliuke aukščiau atvaizduoti 10 dažniausiai užkratą pernešančių failų tipų. PDF failai yra dažniausiai naudojami kaip piktybinio kodo transporto priemonė. Kitas dažnas kenkėjų plitimo būdas yra Microsoft Office dokumentų zip archyvai.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų