OS X Mavericks seka jūsų judesius

OS X Mavericks pilnas siurprizų ir naujovių, kuriomis Apple nepasidalino su pasauliu, tačiau Apple dažnai taip daro palikdama galimybę tas naujoves atrasti patiems vartotojams.

OS X Mavericks seka vartotojus Mac kompiuteriuose įdiegtų šviesos jutiklių pagalba. Jei jutikliai pastebi, kad šviesa prie kompiuterio kinta - vadinasi prie jo sėdi žmogus ir tokiu atveju kompiuterio perėjimas į pasyvų/miego režimą gali būti pavėlintas nors vartotojas ir neliečia nei klaviatūros, pelės ar kito prie kompiuterio pajungto įrenginio.

Aptikus šią galimybę, internete pasirodė žinutės, kad tai todėl, kad Mac kompiuteriuose įmontuota video kamera seka Mac vartotojus, tačiau tai ne tiesa. Užklijavus kamerą, bet palikus neuždengtais šalia jos esančius šviesos jutiklius ši nauja Mac kompiuterio, su įdiegta OS X Mavericks operacine sistema, galimybė puikiai funkcionavo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. įdomu, reiks išmėginti. bet ar tai saugu? nekvepia šnipinėjimu?

    • Na jei nori nuslėpti nuo kompiuterio ar tarkim NSA, kad dabar esi virtuvėje, o ne prie kompo tada geriau užlipdyk tuos jutiklius :-D

    • Nesuprantu iš kur pas visus ta šnipinėjimo paranoja? Negi Jūs kokie dideli verslininkai, politikai, banditai ar nuogi lakstot po namus, kad taip paranojiškai į viską žiūrit. Dar kai su tuo iPhone 5s fingerprint visi hateriai zirzia, kad va pirštų antspaudų turės NSA ir panašiai... Jei ir rinktų tuos pirštų antspaudus, tai galvojat jiems įdomūs kažkokio Petro ar Marytės piršų antspaudai? Ir pagal mane, tai gerai daro, kad lengviau būtų susekti, nustatyti nusikaltėlius.... Kas norės patikrinti jus, tai patikrins ar tai būtų NSA, STT, FBI ir t.t. Dabar visus masiškai stebi vyriausybinės institucijos visomis įmanomomis priemonėmis, pvz: Lietuvoje yra pasiklausomi vos ne visi balso skambučiai ( pagal viską turi gauti tam leidimą, tačiau nieks nekontroliuoja STT)... Nereikia nesamonėm užsiiminėt ir niekam jus nebūsit įdomūs....

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų