Nutarta lavono neparduoti dalimis

Nežiūrint to, kad eilė technologinių kompanijų prie merdėjančios „gervuogės“ lavono stovėjo atsisegusios pinigines, kiekviena pasiruošusi įsigyti ją dominusį donoro organą, mirštančiąją atstovaujanti taryba nutarė neplėšyti galūnių ir lavoną parduoti visą, o ne gabalais.

Reuters praneša, kad nežiūrint Apple ir Microsoft pageidavimo įsigyti tam tikras BlackBerry kompanijos dalis, Kanados kompanijos taryba nutarė neišsiparduoti dalimis. Pranešime taip pat minimos Cisco, Google ir Lenovo kompanijos.

Nenorėjusio būti paviešintu šaltinio duomenimis, taryba pasiūlymą kompaniją išparduoti dalimis atmetė, nes tai nebūtų paranku pagrindiniams BlackBerry akcininkams bei darbuotojams, klientams ir tiekėjams.

Anksčiau šiais metais, BlackBerry buvo priversta atleisti didelį skaičių darbuotojų. Rugsėjo mėnesį Kanadiečių kompanijos 4,7 milijardo JAV dolerių vertės gabalą nupirko Fairfax Financial, o jos CEO Thorsten Heins atsistatydino.

BlackBery turi patentų portfelį, kurio apytikslė vertė yra 1–3 milijardai JAV dolerių. Patentų portfelis 2012 metais išaugo iki 966 patentų ir tapo patraukliu tokioms kompanijoms kaip Apple ar Google. BlackBerry turimi patentai yra palyginus nauji ir atsižvelgiant į galimybę juose aprašomas technologijas naudoti ateityje jų vertė išauga.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų