JK vyriausybė draudžia iPad „uždarų durų“ susitikimuose

Jungtinės Karalystės vyriausybė seniai pripažino iPad naudą bei yra savo Parlamento nariams juos nupirkusi bei sukūrusi specialią aplikaciją skirtą asmeniškai Ministrui Pirmininkui David Cameron, tačiau keli JK spaudoje pasirodę straipsniai rašo, kad iPad yra draudžiami kabineto susitikimuose bei eilėje susitikimų, kuriuose aptariama svarbūs šalies klausimai.

The Daily Mail rašo, kad saugumo komanda aptiko grupę iPad, kurie buvo naudojami pristatymams praeitos savaitės kabineto susitikimo metu ir baiminasi, kad užsienio vyriausybės gali į juos įsilaužti ir taip gauti prieigą prie informacijos esančios šiuose įrenginiuose. The Telegraph papildo, kad kai kurie kabineto ministrai, prieš susitikimus, kurių metu aptariama slapta informacija, turi savo mobilius įrenginius patalpinti garso nepraleidžiančiose dėžėse.

Nepaminėdami konkrečių šaltinių tiek „The Telegraph“, tiek ir „The Independent“ mini, kad vyriausybė baiminasi dėl Kinijos, Rusijos, Irano ir ypač Pakistano žvalgybų veiklos tvirtindamos, kad šių šalių specialūs žvalgybos padaliniai turi galimybę įjungti išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių mikrofonus net jei tie įrenginiai yra išjungti. Būtent tai, ką tariamai gali padaryti ir FTB.

Šnipinėjimas dabar yra pasaulio šalių lyderiams viena daugiausiai galvos skausmo sukeliančių problemų. Neseniai Rusija buvo apkaltinta, užkrėstų Flash diskų pagalba šnipinėjusi G20 susitikimo narius, o JAV tariamai klausėsi eilės pasaulio lyderių su garsiausiai iš jų nuskambėjusiu Vokietijos kanclerės Angela Merkel šnipinėjimu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų