Apple cenzūruoja savo palaikymo forumo įrašus apie po iOS 7 įdiegimo neveikiantį WiFi

ZDNet praneša, kad anot autorinių teisių aktyvisto Lawrence Lessig, Apple trina savo palaikymo forumo įrašus, kuriuose kalbama, kad po įrenginio atnaujinimo į iOS 7, kai kurie vartotojai negali naudotis Wi-Fi.

Apple palaikymo svetainėje esančiame forume tarp begalės įvairiausių įrašų yra ir tokių kuriuose kalbama apie tai, kad po atnaujinimo į iOS 7, pas kai kuriuos vartotojus, Wi-Fi įjungimo „mygtukas“ yra neaktyvus

Anot Lessig, Apple trina įrašus, kuriuose vartotojai siūlo tokį iOS įrenginį grąžinti Apple, kaip garantinį.

Viename iš įrašų rašoma, iOS įrenginio vartotojas iš Europos rašo: „Re: wifi greyed out after update to ios7:

created by LouLou71 in Using iPhone Before I have another post removed I urge all those affected with wifi issues to exercise your rights as I have done as published on apples vet own website. http://www.apple.com/uk/legal/statutory-warranty/ There are far too many of us affected for this to be a coincidence or consumer caused problem, I had a 16gb white 4s purchased in July 2013 and wifi was completely greyed out no matter what fixes I was advised to try. I have been successful in my claim and am now in receipt of a brand new iPhone 5, this was provided to me by the phone shop I signed my O2 contract with last year.Good luck and persevere“.

Lessig apie tai, kad Apple cenzūruoja šiame forumo pokalbyje esančius įrašus po to, kai du jo komentarai buvo nepraleisti, o vienas ištrintas dėl forumo taisyklių pažeidimo. Vėliau Lessig, pabandė parašyti į forumą, klausdamas „ar Apple tikrai trina komentarus ir ar negeriau būtų jiems vietoje jų trynimo atsakyti bendruomenės nariams į užduotus klausimus?“, tačiau šis komentaras taip pat nepateko į forumą.

Apple turi veiksmų aprašymą aiškindama ką reikia daryti tokiu atveju, kai W-Fi įjungimas iOS įrenginyje neaktyvus. Apple rekomenduojami veiksmai yra pabandyti atstatyti tinklo parametrus arba atstatyti programinę įrangą per iTunes, tačiau Lessig išbandė abudu, o situacija su Wi-Fi - nepasikeitė.

Nors pasiūlymas grąžinti įrenginį nėra geriausias stengiantis padėti išspręsti problemą, tačiau Apple palaikymo forumo moderatoriai galėtų vartotojus nukreipti į reikiamus problemų sprendimo straipsnius vietoje to, kad trina pranešimus.

Labai keista pozicija kompanijos, kuri kažkada aiškino pasauliui kodėl 1984 nebus tokie, kokiais juos aprašė Orwell’as.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų