Ir tada Steve tarė: „Tebūnie iPhone“

Temos: Apple, iPhone

Pirmojo iPhone paskelbimas, nebuvo paprastas naujo produkto pristatymas - tai buvo momentas, kurio reikšmę tuo metu buvo sunku įvertinti. Apple išleido 150 milijonų JAV dolerių pirmojo iPhone sukūrimui ir tai nebuvo vien tik pinigai: Apple geriausius savo inžinierius sutelkė prie šio projekto atitraukdama nuo jų kitų projektų.

Per septynerius metus iPhone ir iPad tapo vienu iš pačių svarbiausių išradimų Silicio slėnio istorijoje. Jie pakeitė monotonišką mobilių telefonų industriją, jie sukūrė pagrindą milžiniškai ir pelningai industrijai, jie sukūrė didelį kiekį naujų darbo vietų. Nuo 2008 metų kai padėta prekiauti programėlėmis jos atnešė daugiau nei 10 milijardų JAV dolerių pajamų jų kūrėjams ir nurungė multimilijoninę personalinių kompiuterių industriją.

Jei planšetinius kompiuterius priskirti prie kompiuterių - Apple yra didžiausia personalinių kompiuterių gamintoja pasaulyje. Per 2012 metus, parduota apie 200 milijonų iPhone ir iPad’ų, tai dvigubai daugiau nei automobilių visame pasaulyje.

Šie Apple gaminiai turėjo įtakos ne tik ekonomikai, bet ir kultūrai. Apple išradimai visiškai pakeitė mąstymą apie tai kaip žmonės turi bendrauti su mašinomis. Tai ne tik kaip mes naudojame savo pirštus vietoje pelės, išmanūs telefonai tapo mūsų smegenų dalimi, jie fundamentaliai pakeitė žmonių įpročius gauti ir apdoroti informaciją. Pakeitė kasdienius įpročius to kaip skaitomos knygos ar laikraščiai, kaip kalbama telefonu, klausomasi muzikos, fotografuojama, filmuojama, daugeliui Apple iPhone ar iPod pakeitė laikrodžius ir muzikinius centrus ar žaidimų konsoles, įsigiję iPad daugelis atsisakė kompiuterių.

Fred Vogelstein iš The New York Times parašė įdomų straipsnį, kurį verta paskaityti kiekvienam, kas domisi Apple ir kam įdomu kaip „gimė“ iPhone.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų