Antrosios Steve Jobs mirties metinės

Tema: Apple

Šiandien sukanka du metai kai pasaulis neteko Steve Jobs, kuris grįžęs basas iš Indijos ir kurį laiką nežinojęs kuo nori užsiimti - rado tai, kas jį traukė ir kas pakeitė pasaulį: Steve pirmasis pasauliui pristatė asmeninį kompiuterį, jis sukūrė geriausią muzikinį grotuvą pasaulyje, geriausią mobilųjį telefoną pasaulyje, o taip pat ir geriausią planšetę pasaulyje.

Steven Paul „Steve“ Jobs, 1955 m. vasario 24 d. – 2011 m. spalio 5 d. buvo JAV verslo magnatas ir išradėjas. Jis buvo vienas „Apple“ kompanijos įkūrėjų, vadovas ir direktorių tarybos narys. S. Jobs taip pat įkūrė įmonę „Pixar“ ir jai vadovavo. 2006 m., susijungus „The Walt Disney Company“ ir „Pixar“, S. Jobs tapo „Disney“ kompanijos vadovų tarybos nariu.

„Aš nuobodžiavau mokykloje, maištavau, net mokytojus terorizavau“, – sakė S Jobs viename interviu.

8-ojo dešimtmečio pabaigoje S. Jobs, kartu su „Apple“ įkūrėjais Steve Wozniak, Mike Markkula ir kitais, sukūrė vieną pirmųjų plačiai naudojamų asmeninių kompiuterių. Palikęs „Apple“, Džobsas 1985 m. už 7 milijonus dolerių įkūrė kompaniją „NeXT“. 1986 m. S. Jobs nusipirko kompaniją „Lucasfilm“, kuri vėliau persivadino į „Pixar“. Jis buvo vienas „Žaislų istorijos“ (1995 m. animacinis filmas) kūrėjų. Jobs priklausė 50,1 % „Pixar“ akcijų iki kompanijos susijungimo su „The Walt Disney Company“ įvykusio 2006-aisiais. S. Jobs grįžo į savo įkurtą „Apple“ kompaniją 1996 m., kai „Apple“ nusipirko kompaniją „NeXT“. Neilgai trukus S. Jobs tapo „Apple“ generaliniu direktoriumi ir buvo vienas iš „iPod“, „iPhone“ bei „iPad“ kūrėjų. Nuo 2003 m. jis kovojo su vėžiu, tačiau galiausiai 2011 m. rugpjūtį paliko „Apple“ vadovo postą.

„Jūsų laikas yra ribotas, taigi nešvaistykite jo gyvendami kitų žmonių gyvenimus. Neįstrikite dogmose, tai yra nesiremkite kitų žmonių mąstymo rezultatais. Neleiskite kitų žmonių nuomonėms perrėkti jūsų vidinio balso. O svarbiausia, turėkite drąsos pasikliauti savo širdimi ir intuicija. Kažkokiu būdu jos jau žino, kuo jūs išties norite tapti. Visa kita yra antraeiliai dalykai“, – iš kalbos Stanfordo universiteto diplomų įteikimo renginyje, 2005 metai.“

Jobs 1984 m., kartu su Steve Wozniak, JAV prezidentas Ronald Reagan apdovanojo Nacionaliu technologijų medaliu (National Medal of Technology). Jie buvo vieni pirmųjų žmonių, gavusių šį medalį. 2007 m. lapkričio 27 d. S. Jobs „Fortune“ žurnalas įvardino kaip įtakingiausią žmogų verslo pasaulyje. 2007 m. gruodžio 5 d., Kalifornijos gubernatorius Arnold Schwarzenegger ir pirmoji ponia Maria Shriver įtraukė Steve Jobs į Kalifornijos šlovės galeriją („California Hall of Fame“). 2009 m. rugpjūtį Jobs buvo išrinktas įtakingiausiu verslininku tarp paauglių. 2009 m. lapkričio 5 d. „Fortune“ žurnalas Jobs išrinko įtakingiausiu dešimtmečio vadovu. 2010 m. gruodį laikraštis „Financial Times“ Jobs išrinko metų žmogumi.

Steve Jobs pavardė minima kaip išradėjo arba vieno iš išradėjų 338-iuose JAV patentuose.

Steve Jobs nebuvo taip garsiai žinomas labdaros tiekėjas, kaip Bill Gates, tačiau tai nereiškia, kad jis nevykdė labdaringos veiklos. Jis ją vykdė, tik nesigyrė ir nereikalavo tiek dėmesio sau kaip dauguma kitų „filantropų“, gal net greičiau priešinai - stengdavo išlikti anonimiškas.

2011 m. spalio 5 d., apie 15:00 vietos laiku, S. Jobs mirė savo namuose Kalifornijoje, Palo Alto mieste. Jo mirties priežastis – kasos vėžys.

Steve Jobs palaidotas Alta Mesa memorialiniame parke.

„Jūsų darbas užims didelę dalį Jūsų gyvenimo, todėl vienintelis būdas būti visiškai patenkintam yra daryti tai, kas, Jūsų nuomone, yra didis darbas. Ir vienintelis būdas atlikti didį darbą yra mylėti tai, ką darai. Jei dar neradote šios veiklos, ieškokite. Neapsistokite. Kaip ir su visais kitais širdies reikalais, jūs žinosite, kai atrasite tai. Taip pat kaip ir su visais didžiais santykiais: jie vis gerėja ir gerėja bėgant metams. Todėl ieškokite, kol rasite. Neapsistokite.“ „Kalba Stanford'o Universitete“, 2005.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų