Kaip iPhone paskelbimas veikia Apple akcijų kainas

Temos: Apple, Statistika

Žmonės daugiau investuojantys į kompanijų akcijas neretai turi ir „Apple“ kompanijos akcijų bei seka naujienas stengdamiesi nuspėti kur link pajudės jų „pinigai“.

Neretai net nepagrįsti gandai viena ar kita linkme nukreipia „Apple“ akcijų (AAPL) kainas ir investavus daugiau pinigų tai arba didelis išlošimas arba smūgis žemiau juostos.

Kaip naujo iPhone paskelbimas susijęs su „Apple“ akcijų (AAPL) kainomis ir ko tikėtis (tai nėra rekomendacija pirkti ar parduoti turimas „Apple“ akcijas). Keturiais iš 6 atvejų, „Apple“ paskelbus apie naują „iPhone“ modelį kompanijos akcijos kilo. „Apple“ akcijos krito tik paskelbus „iPhone 3G“ ir „iPhone 5“. Apie „iPhone 3G“ „Apple“ pranešė vos prieš porą mėnesių iki JAV užklupo galingiausia ekonominė krizė nuo Didžiosios depresijos laikų. „iPhone 5“ paskelbimo dieną „Apple“ akcijų kaina buvo pasiekusi savo aukščiausią kada buvusią kainą 705,07 JAV doleriai už akciją ir pradėjo savo devynis mėnesius trukusį laisvą kritimą.

Grafikas žemiau rodo kaip kito „Apple“ akcijų kursas kompanijai paskelbus apie naują „iPhone“. Tai indeksuoti (AAPL) duomenys ir kairiame stulpelyje esantys skaičiai nėra akcijų kaina.

Apple akcijų AAPL kainos 6 mėn prieš ir 6 mėnesiai po „iPhone“ paskelbimo. Šaltinis: FactSet ir Deutsche Bank
Grafikas: FactSet ir Deutsche Bank
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų