iOS 7 pirmoji komercinė operacinė sistema palaikanti Multipath TCP

Sprendžiant iš sisteminių įrašų iOS įrenginiuose apie prisijungimus prie Apple Siri serverių, panašu, kad Apple iOS 7 pradėjo naudoti Multipath TCP protokolą.

Multipath TCP leidžia įrenginiui siųsti duomenis naudojant skirtingus prisijungimo būdus tuo pačiu metu, pvz. LTE, Wi-Fi ir Bluetooth.

Multipath TCP pagalba, įrenginys gali išsaugoti prisijungimą prie serverių ar paslaugos net jei vienas iš prisijungimo tipų nustoja veikti. Kaip pavyzdys gali būti: tarkim, pradėjote žiūrėti YouTube video kavinėje naudodami Wi-Fi tada nusipirkote kavos ir išėjote iš kavinės ir iš jos Wi-Fi zonos atitinkamai toliau žiūrėdami video. Daugumos internetinių prisijungimų atvejų, praradus Wi-Fi signalą, tokioje situacijoje, video turėtų nustoti krautis ir net jei prisijungimas buvo atstatytas naudojant LTE - filmas turėtų pradėti krautis iš naujo.

MTCP atveju iOS 7 įrenginys gali prisijungti prie tinklo naudodamas tiek LTE, tiek ir Wi-Fi vienu metu ir jei Wi-Fi prisijungimas dingsta ar tampa labai silpnas, duomenų apsikeitimo srautui bus pradėtas naudoti LTE prisijungimas. Daugumoje atvejų vartotojas neturėtų net pajusti, kad buvo pradėtas naudoti kito tipo prisijungimas nebent stebėtų prisijungimo indikatorius.

iOS 7 - pirmoji komercinė operacinė sistema kurioje įdiegta MTCP. Ši technologija nereikalauja jokios specialios „geležies“, todėl visi įrenginiai su įdiegta iOS 7 gali naudotis šia technologija.

Po penkių metų pastangų, 2013 metų sausį IETF paskelbė Multipath TCP specifikaciją kaip eksperimentinį standartą RFC 6824. 2013 metų liepą MPTCP darbo grupė paskelbė apie tris Multipath TCP nepriklausomus įgyvendinimus, vienas jų Multipath TCP įdiegimas į Linux kernelį. 2013 metų liepos mėnesį Apple oficialiai išleido iOS 7 kuri palaiko Multipath TCP. Tai pirmasis toks greitas TCP praplėtimų įgyvendinimas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų