iOS 7 FaceTime balso skambučiai

Be daugybės pasikeitimų, Apple papildė iOS 7 įrenginių galimybių sąrašą ir galimybe FaceTime pagalba atlikti tik balso skambučius (FaceTime Audio). Nors atrodytų tai nėra labai svarbi funkcija, tačiau priklausomai nuo situacijos, ji gali būti labai naudinga.

FaceTime balso skambučio garso kokybė yra tikrai gera ir balsas tembras girdimas ragelyje labai artimas natūraliam/tikram balsui ir dažnai net natūralesnis nei tiesiog skambinant iPhone. Kitas FaceTime Audio privalumas yra tas, kad ši paslauga susieta su jūsų Apple ID ir telefono numeriu ir yra operacinės sistemos dalis. Jei dauguma jūsų draugų ar pažįstamų, su kuriais bendraujate dažniausiai, naudoja iPhone - jums nereikia laikyti Skype ar kitos, panašaus funkcionalumo, papildomos aplikacijos atidarytos ir siurbiančios iPhone bateriją tik tam atvejui, jei kas nors norėtų jus surasti ne iOS priemonėmis.

Kaip pradėti FaceTime Audio skambutį

iOS7 FaceTime Video/Audio skambinimas
  • Atidarykite vieną iš iPhone aplikacijų: Phone, Contacts arba FaceTime
  • Jei naudojate Phone arba FaceTime aplikaciją, paspauskite ant Contacts ekrano apačioje
  • Pasirinkite „kontaktą“
  • Pasirinkto „kontakto“ įrašų puslapyje spauskite ant telefono ragelio piktogramos FaceTime skiltyje (paveiksliuke pažymėta raudonu apskritimu).

Paskambinti galima ir tiesiai iš Messages aplikacijos

  • Messages aplikacijos pokalbio lange, paspauskite ant Contact iOS7 Messages FaceTime Video/Audio skambinimas
  • Paspauskite ant telefono ragelio piktogramos (paveiksliuke pažymėta raudonu apskritimu) iOS7 Messages FaceTime Video/Audio skambinimas
  • Lango apačioje pasirodžiusiame pasirinkimų meniu, pasirinkite FaceTime Audio iOS7 Messages FaceTime Video/Audio skambinimas

Atlikti FaceTime Audio skambutį galima ir Siri komandos pagalba

  • paspauskite ir palaikykite paspaudę „Home“ mygtuką
  • kai aktyvuosis Siri pasakykite: „FaceTime Audio vardas

Jei naudojate FaceTime (audio ar video) vietoje to, kad rūpintis prakalbėtomis minutėmis, jei esate neprisijungę prie Wi-Fi, turėtumėte rūpintis išnaudojamų mobilių duomenų kiekiu. Jūs galite pažiūrėti mobilių duomenų išnaudojimą FaceTime skiltyje Settings aplikacijoje. Norėdami sužinoti kiek duomenų išnaudojote FaceTime skambučio metu su konkrečiu žmogumi:

  • Atidarykite FaceTime aplikaciją
  • Paspauskite ekrano apačioje ant Recents
  • Pasirinkite kontaktą, su kuriuo FaceTime pokalbio duomenys jus domina

FaceTime aplikacijoje duomenys nėra išskaityti į Wi-Fi ir mobilius.

Panašu, kad nėra vieningo recepto nustatyti kiek duomenų „suvalgys“ kuris FaceTime skambutis. Pavyzdžiui mano FaceTime Audio 30 sekundžių skambutis sunaudojo 201kB duomenų, o 57 sekundžių - 475kB. FaceTime Video 48 sekundės - 479kB, o 1 minutė - 4MB.

Tačiau FaceTime sunaudojamų duomenų kiekis, greičiausiai, priklauso nuo eilės faktorių: naudojamo tinklo tipo bei trukdžių tinkle. Bet kuriuo atveju FaceTime skambučiai į užsienį yra daug pigesni nei paprasti, o kai kuriose šalyse, tokiose kaip JAV, FaceTime Audio skambutis, lyginant su paprastu mobiliuoju ryšiu, kainuoja pigiau net ir skambinant šalies ribose.

FaceTime Audio taip pat puiki galimybė paskambinti ir tiems, kas naudoja išankstinius mokėjimo planus (Ežys, Pildyk, Labas ir t.t.) jei duomenų planas pakankamai didelis ar šalia visada yra Wi-Fi .

Atrodo, kad kol kas FaceTime Audio skambučius galima atlikti tik tarp iOS 7 įrenginių ir tik balsu prisiskambinti į Mac kompiuterius nepavyks (bent jau man nepavyko). Greičiausiai, priimti ir atlikti FaceTime Audio skambučius turės OS X Mavericks.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Smūgis žemiau juostos operatoriams :D

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų