Ibrahim Baliç aptikta saugumo spraga nebuvo vienintelė priežastis Apple porai savaičių atjungti programuotojams skirtą portalą

Temos: Apple, Saugumas

Kai Apple programuotojams skirtą portalą - Apple Developer Center, Apple atjungė ir išlaikė atjungtą beveik mėnesį, Turkijos saugumo ekspertu save vadinantis Ibrahim Baliç prisiėmė sau visus „laurus“.

Baliç tikino, kad jam pavyko rasti būdą, kaip galima gauti priėjimą prie kitų Apple programuotojų Apple ID informacijos. Netrukus po to, kai Ibrahim paskelbė šią informaciją, Apple uždarė viešą prieigą prie šio, Apple programuotojams skirto portalo.

Anksčiau Apple nebuvo nei paneigusi, nei patvirtinusi fakto, kad Baliç prikišo nagus prie šio incidento. Tačiau šiandien Apple paskelbė kai kurias saugumo spragas, dėl kurių Apple programuotojams skirtas portalas buvo uždarytas išvardindama ir padėkodama atskiras klaidas išaiškinusiems ekspertams.

Turko Ibrahim Baliç vardas yra paminėtas sąraše šalia kitų ekspertų ar kompanijų, tačiau panašu, kad jo atrasta saugumo spraga nebuvo pagrindinė priežastis Apple atjungti priėjimą prie programuotojams skirto portalo. Tarp tų, kuriems Apple išreiškia padėką dėl atrastų klaidų yra ir 7dscan.com ir SCANV, kurios pranešė apie nuotolinio kodo paleidimo saugumo spragą, kuri yra daug rimtesnė nei ta, kuria puikuodamasis Baliç prisiskyrė visus laurus sau.

Kaip ten bebūtų, dabar Apple patvirtino, kad Baliç ne tuščiai gyrėsi, tačiau paties Baliç aptiktos spragos svarbumas bei jos susiejimas su portalo atjungimu kelia abejonių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų