Mirties langas, kuris visada su tavimi

Žengiant dėvimos kompiuterijos link, kai eilė gamintojų gamina išmaniuosius laikrodžius, o rimtesni išmaniųjų mobilių įrenginių gamintojai tyli lyg vandens į burną paėmę - nenuostabu, kad gandais apipintų išmaniųjų aksesuarų gamintojų gretos gausėja, nes „dėvima elektronika“, ko gero, yra „next big thing“.

Išmanieji telefonai iš rinkos išstūmė laidrodžius ir dabar retai kas nešioja laikrodį ir prireikus sužinoti tikslų laiką - svetriasi mobilaus telefono. Yra ženklų, kad pradžioje išstūmę laikrodžius iš rinkos, mobiliųjų telefonų gamintojai, bandys laikrodžius sugrąžinti ant vartotojų rankų. Tiesa, jau su savo prekiniais ženklais ir visai ne su klasikinio laikrodžio ciferblatu.

Prie gandų kad Apple, Google ir Samsung kuria dėvimos elektronikos įrenginius prisijungė ir Microsoft. Sakoma, kad Redmond’e įsikūrusios kompanijos grupė dirbanti su Surface - testuoja Microsoft išmanaus laikrodžio versiją. Reikia tikėtis, kad Microsoft pasimokė iš savo klaidų ir šį kartą „laiku įšoks į traukinį“ kuriame, Gartner Researc duomenimis, vien 2015 metais yra potencialo už 10 milijardų JAV$.

Kol viskas apipinta gandais, man įdomu kokios spalvos bus garsusis Microsoft’o „blue screan of death“ - mėlynas, juodas ar pritaikytas pagal laikrodžio korpuso spalvą…

Po jau kuris laikas sklandančių gandų apie Apple iWatch, vakar pasirodė naujienos apie tai, kad Apple pradėjo aktyvią naujų darbuotojų, kurių darbas būtų susijęs su išmaniuoju laikrodžiu, paiešką. Tikėtina, kad Apple iWatch ar kito pavadinimo atitikmuo, nes Apple susidurs su problemomis šį vardą užregistruojant Europoje, bus varomas pilnos iOS versijos ir prietaise daug dėmesio bus skiriama vartotojo biometriniams ir sveikatos duomenims.

Apple nėra vienintelė iš mobilių išmaniųjų įrenginių gamintojų apie kurią sklando gandai susiję su išmaniaisiais laikrodžiais. Gandai sklando ir apie Google bei Samsung kompanijas, kurios savarankiškai darbuojasi ties savo iWatch versijomis, o dabar prie šios kompanijos prisijungė ir Microsoft.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų