Apple susidurs su iWatch vardo registravimo Europoje problemomis

Tema: Apple

Apple užregistravusi „iWatch“ vardą Japonijoje, Taivane ir Meksikoje, greičiausiai susidurs su šio vardo/prekinio ženklo registravimo problemomis Europoje, nes jis jau užregistruotas.

Viena iš iWatch vardą užregistravusių kompanijų yra Italijos kompanija Probendi. 2009 metais Probendi užregistravo iWatch prekinį ženklą Europoje. Probendi nuosavybėje yra žodinis iWatch ženklas ir ji jį naudoja aplikacijoje skirtoje mobiliems telefonams. Aplikacijos aprašymas (pdf) skelbia, kad aplikacija yra skirta siųsti realaus laiko garso, vaizdo ir geolokacinius duomenis ir gali būti naudojama pagalbos tarnybų.

„Tai, kad Probendi yra iWatch vardo savininkė Europoje, dar nereiškia, kad Apple negali paduoti paraiškos šiam vardui užregistruoti“, - sakė Margarita Garcia iš OHIM informacinio centro. „Mes esame adminstruojanti organizacija, mes neatsisakome priimti paraiškų“.

Sprendžiant iš OHIM procedūrų aprašymo, prekinio ženklo gynimas yra jį užregistravusiojo reikalas, o naujai pateikiančio paraišką reikalas - įrodyti, kad ženklas nenaudojamas.

Anot Garcia, šis prekinis ženklas priklauso 9-ai klasei ir apima įrenginius ir prietaisus, įrašymo priemones, atkūrimo priemones, nešiojimo, saugojimo, apdorojimo, keitimo, perdavimo, transliavimo, muzikos atkūrimo ir išgavimo, garso, vaizdo, teksto, signalų, programinės įrangos, informacijos, duomenų ir kodo. Ši klasė taip pat apima, automobilių ir žmonių buvimo vietos nustatymą ir navigaciją, kompiuterinę ir mobilių telefonų programinę įrangą.

Probendi nėra vienintelė kompanija Europoje norinti turėti teises į iWatch prekinį ženklą. AIO Distribution, britų kompanija, taip pat yra 2012 metais padavusi paraišką iWatch vardui. AIO bandė užregistruoti vardą iwatch (su mažąja „w“) 9-oje ir 38-oje (mobilūs telefonai ir komunikacijos mobilių telefonų pagalba) klasėse. AIO paraiška nėra patvirtinta, nes pagal OHIM įrašus, tam pasipriešino Vlaamse Media Maatschappij (Flamandų media kompanija, VMM). VMM yra portalas (iwatch.be), kur flamandų televizijos kanalas VTM gali būti žiūrimas nemokamai. VMM vardą užregistravusi yra Belgijoje, Olandijoje ir Liuksemburge.

Yra ir dar vienas iWatch vardo savininkas, pagal BOIP (Benelux Office for Intellectual Property/Beniliukso šalių intelektualios nuosavybės biuras) įrašus, privatus asmuo iš Olandijos - Otto F Weise, užregistravęs „iWatch“, „iWatch Phone“ ir „iWatch Connect“. Otto F Weise užregistruotas iWatch apima juvelyrinių dirbinių kategoriją, o iWatch Phone ir iWatch Connect užregistruoti kategorijoje „kiti“ ir apima kasos aparatus, skaičiavimo mašinas ir duomenų apdorojimo įrangą.

Jungtinėje Karalystėje padėtis yra panaši, nes čia vardo savininkė yra Probendi. Čia taip pat yra paduota, bet dar nepatvirtinta paraiška, juvelyrinių dirbinių kategorijoje, iš Turkijos vardui „i_watch“

Vokietijoje, remiantis Vokietijos patentų ir prekinių ženklų biuro duomenimis, „iwatch“ prekinis ženklas priklauso Matrix Security, o birželio mėnesį Vanessa Hansen yra pateikusi paraišką ženklui „iWatch“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų