Microsoft vėl pirštais baksnoja iPad vartotojus

Temos: iPad, Microsoft

Microsoft, bandydama atkasti bent kiek didesnį, rinkos kurioje dominuoja iPad, pyrago kąsnį - naudojasi, ko gero vieninteliu, Windows 8 skirtu mobiliems įrenginiams koziriu - galimybe ekrane vienu metu matyti daugiau nei vieną aplikaciją.

Panašu, kad nauja Microsoft reklama nėra skirta kokiam nors konkrečiam Windows 8 mobile įrenginiui nors ranmkose laikomas įrenginys yra Dell planšetinis kompiuteris - tai greičiau pačių Windows 8 reklama skirta parodyti, kad Windows 8 pagrindu veikiantys mobilūs įrenginiai, kai kuriose situacijose, gali būti pranašesni nes leidžia vartotojui vienu metu ekrane matyti kelių aplikacijų informaciją.

Galimybė mobiliuose įrenginiuose matyti kelias aplikacijas vienu metu yra gana nauja, nors ir ne novatoriška. Apple iOS įrenginiai šios galimybės neturi, tačiau eilė Android įrenginių gamintojų, tame tarpe Samsung savo Galaxy Note ir Galaxy S įrenginiuose, šią funkciją yra įjungę, nors ir su ribotomis jos panaudojimo galimybėmis.

Paskutiniu metu silpnėjant PC rinkai, kurioje Redmond’e įsikūrusi Microsoft užima dominuojančią poziciją, Microsoft stengiasi užsikovoti stipresnę poziciją tarp mobilių įrenginių vartotojų, kur ji dar naujokė ir kurioje, jai sunkiai dar sekasi skintis kelią į pripažinimą. Microsoft pradėjo 1 milijardo JAV$ Windows 8 reklaminę kampaniją, kurioje reklamuoja savo partnerių bei savo Surface ir Windows Phone įrenginius.

Reklaminės kampanija rezultatai gana vidutiniški, nes Windows 8 planšetinių kompiuterių išsiuntimai iš gamyklų išaugo nuo nulio iki 7%, tačiau jiems dar labai toli iki beveik pusę rinkos pyrago gabalo apsižiojusios Apple.

Savo paskutinės reklaminės kampanijos metu, Microsoft naudoja būtent Apple produktus palyginimui su Windows OS pagrindu veikiančiais konkuruojančiais įrenginiais. Prieš šią reklamą, Microsoft šaipėsi iš Apple Siri stengdamasi parodyti, kad Apple iPad yra labiau žaidimams nei rimtam darbui skirtas įrenginys.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų