Apple planuoja nutraukti iPhone 5 gamybą [gandai]

Tema: iPhone

Paskutinis su Apple susijęs gandas yra apie tai, kad išleidus naują iPhone modelį, kurio pasirodymo tikimasi rugsėjo mėnesį, Apple pakeis „žaidimo taisykles“ ir nustrauks iPhone 5 gamybą.

ETNews rašo, kad technologijos naudojamos iPhone 5 lietimui jautriuose ekranuose nėra tos, kurias apsimokėtų gaminti nedideliais kiekiais ir sakoma, kad Apple nustos gaminti iPhone 5 kai prekyboje pasirodys, dabar jau greičiausiai pradėtas gaminti, iPhone 5S.

Įprastai, Apple išleidusi naują iPhone tęsia dviejų prieš tai buvusių iPhone kartų gamybą ir ankstesnės kartos iPhone pardavinėjami pigiau. Dabar praeitos kartos iPhone 4S Lietuvoje pardavinėjamas 200 Lt. pigiau nei iPhone 5, o iPhone 4 (8GB), kuris kai kuriose pasaulio šalyse, pasirašant dviejų metų sutartį - dalinamas nemokamai, Lietuvoje kainuoja 1399 Lt.

Jei gandas pasitvirtins ir Apple pakeis iPhone „žaidimo taisykles“ - išleidusi iPhone 5S ir iPhone Lite (pigesnius iPhone plastikiniu korpusu) nustos gaminti senesnes iPhone versijas, kai kurie vartotojai gali likti be iPhone 4S ar iPhone 5, kuriuos tikėjosi įsigyti šiems atpigus.

Apple CEO Tim Cook, šią savaitę vykusiame Apple 3-o metų ketvirčio finansinių rezultatų paskelbime sakė, kad „Apple yra pats populiariausias kompanijos gaminamas telefonas“. Tačiau žiūrint į iPhone pardavimus matomas ir senesnės kartos iPhone pirkimų didėjimas. Tai, kad žmonės daugiau perka pigiau kainuojančių iPhone modelių rodo, kad yra potenciali rinka pigesniems kompanijos produktams, tačiau tai pažemina parduodamų iPhone kainos vidurkį.

Kiekvieną kartą prieš perkant techniką, rekomenduojama pasidomėti koks yra pasirinktą prietaisą gaminančios kompanijos naujų produktų išleidimo ciklas. Nusipirkus spontaniškai, labai lengva po neilgo laiko nusivilti savo pirkiniu, ir ne todėl, kad jis blogas ar nevykęs, o todėl, kad kompanija išleido naują, tiek pat kainuojantį, tačiau kur kas geresnių techninių charaktetristikų produktą.

Apple dabar yra neįprastoje situacijoje - kompanija jau kuris laikas, nuo 2012 metų spalį pasirodžiusio iPad mini, nėra išleidusi jokio reikšmingo naujo ar ženklaus esančio produkto atnaujinimo (neskaitant Mac Pro, kuriuo dar neprekiaujama). Dabar, daugumos Apple produktų, su nedidele išlyga (iPod touch ir MacBook Air) - pirkti nereikėtų. Žinoma, jei prietaisas labai reikalingas ir poros mėnesių palaukti negalite - pirkite.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų