Uždraudžiame iCloud būti numatyta failų išsaugojimo vieta

Nežiūrint to, kad iCloud yra puiki paslauga, o turint kelis Apple įrenginius, pvz iPhone, iPad ir Mac kompiuterį ir labai naudinga - kartais būna, kad paprasčiausiai nenorime failo, sukurto Mac kompiuteryje, saugoti iCloud saugykloje.

Jei failus dažniau saugote savo Mac kompiuteryje, nei kompiuteriniuose debesyse, kaskart išsaugant naują failą, aplikacijų palaikančių iCloud rekomendavimas tai padaryti iCloud saugykloje, gali atrodyti per daug įkyrus ir kiekvieną kartą reikalaujantis vieno papildomo žingsnio norint šio pasiūlymo atsisakyti (pakeisti failo saugojimo vietą iš „iCloud“ į „On My Mac“).

Šio pasiūlymo atsisakyti galima paprastos Terminal’o komandos pagalba, kuri pakeis numatytą dokumentų išsaugojimo vietą iš iCloud į Mac kompiuterį. Norėdami, savo Mac kompiuteryje atlikti šį pakeitimą, atidarykite Terminal aplikaciją ir joje parašykite:

defaults write NSGlobalDomain NSDocumentSaveNewDocumentsToCloud -bool FALSE
ir spauskite Enter ↲

Kad aplikacijos, palaikančios iCloud nuskaitytų padarytus pakeitimus, reikia jas uždaryti (Cmd ⌘+q) ir vėl atidaryti.

Atlikus šią komandą, galimybė išsaugoti dokumentus iCloud - išliks, tačiau ji nebus siūloma, kaip pirminė ar numatytoji.

Norėdami atstatyti numatytuosius parametrus ir nurodyti iCloud, kad pirminę/numatytąją dokumentų, sukurtų Mac kompiuteryje, saugojimo vietą - Terminal aplikacijoje parašykite:

defaults write NSGlobalDomain NSDocumentSaveNewDocumentsToCloud -bool TRUE
ir spauskite Enter ↲

Uždarykite (Cmd ⌘+q) ir vėl atidarykite iCloud palaikančią aplikaciją(s).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų