Turi iPhone – esi Profesionalus fotografas...

Tema: iPhone

Kai kiekvienas rašantis žurnalistas gali tapti fotoreporteriu, tai ne už kalnų tas laikas, kai kiekvienas praeivis galės tapti žurnalistu. Pvz. Apple jau turi Siri, teliko pastatyti naujienų surinkimo būdeles miestuose ir kiekvienas, kuris turi ką pasakyti, galės padiktuoti tekstą, o Siri pavers jį raidėmis, rašybos tikrinimo robotas ištaisys klaidas ir štai tau ir straipsnis. Čia šiaip svaigstu… paskaitęs apie reformas „Chicago Sun-Times“ redakcijoje.

Chicago Sun Times 31-05-2013
Vakar dienos Chicago Sun-Times laikraščio puslapis, kad tiem kas nematė įsivaizduoti kaip jis yra „profarširuotas“ nuotraukų.

Nesvarbu kaip aš mylėčiau iPhone, bet tikrai nemanau, kad kiekvienas rankoje laikantys šį telefoną tampa profesionaliu fotografu. Tačiau, su mano šita mintimi, greičiausiai, nesutiktų „Chicago Sun-Times“, neseniai atleidusi visus redakcijos fotografus ir pradėjusi mokyti rašančius žurnalistus fotografuoti ir filmuoti savo iPhone. Tai ypač keista „Chicago Sun-Times“ atveju, kuris yra žinomas savo tabloidiniu, nuotraukomis apkrautu, formatu.

Sun-Times taip pat pajuto ir video medžiagos poreikį. „Sun-Times“ naujienų poreikis auga ir skaitytojai nori naujienose matyti daugiau ir video medžiagos. Mes gerokai pasistūmėjome šiuo klausimu ir toliau dar labiau savo pateikiamą informaciją papildysime video ir kitokia vaizdine medžiaga. Sun-Times ir toliau vysto naujienų pateikimą skaitmeniniame formate ir todėl turime restruktūrizuoti savo vidinę veiklą susijusią su multimedia, tame tarpe ir fotografija. Daugiau apie tai skaitykite „Chicago Tribune“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų