Jei pastarąsias porą savaičių iPhone baterija „nelaiko“

Jei paskutiniu metu pastebėjote, kad jūsų iPhone baterija laiko trumpiau nei paprastai – priežastis tam gali būti Facebook aplikacija skirta iOS.

Programuotojas Sebastian Düvel, pastebėjo, kad pastarąsias kelias savaites, jo iPhone 4S baterija išsenka greičiau nei paprastai. Susidomėjęs šiuo reiškiniu, jis pradėjo tyrimą. Savo eksperimentams naudojo Apple priemones skirtas analizuoti Mac ir iOS aplikacijas ir atrado, kad Facebook aplikacija skirta iPhone, iPad ir iPod Touch, net būdama pasyvioje būsenoje pabunda kas porą minučių, kažką paveikia ir vėl porai minučių užmiega. Šie aplikacijos veiksmai iOS prietaiso bateriją labai „sodina“. Facebook aplikacija naudoja iPhone resursus net daugiau nei pati iPhone sistema.

Grafikas: hagga.net
Facebook iOS miegojimo/pabudimo ciklas
Facebook aplikacijos miegojimo pabudimo ciklai
Grafikas: hagga.net

Atjungus pokalbius Facebook’e aplikacijos elgesys nepasikeitė. Kodėl Facebook aplikacija taip elgiasi nėra aišku.

Norėdami šito išvengti, kaskart pasinaudoję Facebook aplikacija – ją išjunkite (paspaudę iPhone home mygtuką porą kartų ir paspausdami, prie Facebook aplikacijos piktogramos esantį kryžiuko simbolį). Alternatyviai galite ištrinti Facebook aplikaciją iš savo iOS įrenginio ir per naršyklę apsilankę Facebook puslapyje išsaugoti nuorodą į svetainę prietaiso darbalaukyje. Taip išsaugota aplikacija neturi teisių veikti pasyviame režime.

Šaltinis: hagga.net

Apie tai, kaip priversti iPhone ar kompiuterio akumuliatorius tarnauti ilgiau - skaitytkite straipsnyje: „Ką daryti kad telefono ar kompiuterio akumuliatorius tarnautų ilgiau“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų