iPhone pardavimai 2013 m. I-ą ketvirtį Europoje nukrito 5%

Mobilių telefonų pardavimai Europoje, I-ą 2013 metų ketvirtį krito 5% ir per šį laikotarpį, Europoje, parduota tik 43.6 milijonai vienetų mobilių telefonų, - praneša IDC.

Samsung telefonų pardavimai, per I-ą 2013 metų ketvirtį išaugo 6% ir dabar užima beveik pusę rinkos - 45%. Apple užima antrą vietą (14% rinkos), nežiūrint to, kad iPhone pardavimai sumažėjo ir amerikiečių kompanija pardavė 6.2 milijono iPhone (800 000 vienetų mažiau, lyginant su tuo pačiu, praeitų metų, laikotarpiu). Suomių Nokia, telefonų pardavė 2.6 milijono mažiau (6.1 milijono vienetų) ir, kaip ir Apple, turi 14% rinkos pyrago gabalą.

Kalbant apie OS populiarumą: Android operacinę sistemą turinčių mobilių įrenginių gamintojai operatoriams išsiuntė 21.9 milijonus vienetų, padidindami užimamą rinkos dalį nuo 55% iki 69%. Tuo tarpu Apple iOS rinkos dalis nukrito iki nuo 25% iki 20%. Windows telefonai dabar rinkoje užima trečią vietą ir ūgtelėjo nuo 4% užimamos rinkos dalies iki 6%. Reikia paminėti, kad Android skaičiai esantys aukščiau, kaip ir įprasta yra telefonų išsiuntimo iš sandėlių duomenys, kurie nereiškia, kad tiek telefonų parduota (o greičiausiai tiek parduota ir nėra nes sandėliai lūžta nuo Android telefonų), tuo tarpu Apple skaičiai yra realūs, galutiniam vartotojui parduotų, iPhone kiekiai.

IDC Europos padalinio direktorius Francisco Jeronimo sakė: „mes dabar stebime antrą, išmaniųjų telefonų įsisavinimo, stadiją. Pirmoji stadija buvo, kai vartotojai rinkosi telefonus atitinkančius jų poreikius - geriausius telefonus tiek techninių charakteristikų atžvilgiu, tiek naudojimosi patyrimo, tiek ir labiausiai atitinkančius jų mobilumo poreikius. Ir svarbiausia jie (vartotojai) galėjo už juos mokėti reikalingą pinigų sumą. Antroji stadija yra varoma vartotojų, kuriems iš tikro išmaniojo telefono nelabai reikia“.

„Šie, naujieji vartotojai, ieško telefono kuris pakeistų jų dabar turimą neišmanų telefoną, jiems nereikia išmanaus telefono, nors pastarieji yra ir populiarūs, tačiau nuėję į telefonų parduotuvę jie sunkiai gali rasti ką nors neišmanaus. Girdėdami šeimos narius, pažįstamus ar draugus pastoviai kalbant apie naujausias aplikacijas ir su šiokiu tokiu pardavėjo spaudimu jie išsirenka išmanų telefoną ir kaip taisyklė tai būna pigus - dažniausiai nieko vertas modelis“.

Šaltinis: mobile news

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų