Analitikai permąsto su Galaxy S4 susijusį savo optimizmą

Samsung flagmano Galaxy S4 pardavimai skiriasi 30% nuo tų, kurių tikėtasi ir tai įmonei kainuoja 20 milijardų JAV$, nes analitikai permąsto savo perdėm optimistines viltis.

Reuters rašo, kad analitikai subruzdo permąstydami savo per daug optimistiškas prognozes dėl Samsung Galaxy S4 pardavimų. Analogiškas rinkos analitikų sujudimas, praeitą rudenį, stumtelėjo ir Apple akcijas laisvam kritimui.

Samsung pranešė, kad iš gamyklų, savo globaliems partneriams, išsiuntė 10 milijonų vienetų S4 telefonų, taip sumušdamas praeitų metų S3 išsiuntimus. Šie skaičiai taip pat buvo sulyginti su Apple iPhone 5 pradavimų rezultatais (5 milijonai vienetų).

Skirtumas tas, kad Apple, 5 milijonus iPhone pardavė per pirmas tris dienas 9-ose šalyse. Tuo tarpu Samsung 10 milijonų skaičius yra tas, kurį kompanija išsiuntė savo partneriams, bet ne pardavė 60 šalių, tame tarpe Korėjoje, Kinijoje ir Indijoje, kuriose Apple iPhone 5 tada nebuvo pardavinėjamas.

Reuters klaidingai paskelbus apie 10 milijonų Samsung Galaxy S4 pardavimus per pirmą mėnesį, analitikus apėmė panika ir jie pakėlė savo karteles tikėdamiesi milžiniškų pardavimų, tačiau dabar, kai yra žinomi pardavimų duomenys ir paaiškėjus, kad šis Samsung telefonas neturi „Oho faktoriaus“ - vėl keičia savo nuomonę.

Praūžė didelė prognozių rezultatų mažinimo banga. Tokios kompanijos kaip JPMorgan, Morgan Stanley ir Goldman Sachs rimtai perskaičiuoja savo optimizmą. Galaxy S4 pardavimai „nukirsti“ 30% ir tai verčia investuotojus permąstyti savo pinigų investavimo į didžiausią Samsung padalinį - mobilų įrenginių, patikimumą.

Apple savo dėmesį skiria tik aukščiausios klasės įrenginių rinkai ir siūlo tik vieną iPhone modelį, o praeitų metų modelius pardavinėja kaip pigesnius įrenginius.

Tikimasi, kad šiais metais Apple išleis pigesnį iPhone modelį tuo įsiskverbdama į vidutinės klasės telefonų rinką, kurią dabar užėmę „Kinijos konkurentai“ ir kur Samsung pozicijos yra gana silpnos.

Samsung taip pat gresia telefonų importo į JAV uždraudimas dėl Apple patentų nesankcionuoto naudojimo.

iOS 7 privers Samsung taip pat pakeisti savo programinės įrangos išvaizdą. Apple stipriai pakeitus naujosios, rudenį atsirasiančios iOS 7 versijos, vartotojo sąsajos išvaizdą – kai kurios, tiesiogiai nuo Apple Samsung nukopijuotos programos, atrodys kaip metų senumo Apple aplikacijos.

Samsung Apple aplikacijos kopija
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų