Google pareikalavo pašalinti neoficialią YouTube aplikaciją iš Microsoft programėlių parduotuvės

Google priklausanti YouTube pareikalavo, kad Microsoft prašalintų neoficialią YouTube aplikaciją iš Microsoft telefonams skirtų programėlių parduotuvės pateikdama visą eilę priežasčių pateisinančių šį prašymą.

YouTube Windows Mobile

Viena iš priežasčių pašalinti neoficialią aplikaciją yra ta, kad Microsoft programėlė neleidžia rodyti reklamos ir leidžia vartotojams atsisiųsti YouTube turinį, net jei tokius veiksmus draudžia turinio savininkas.

„Šios programėlės savybės, gali padaryti žalos turinio kūrėjams ir pažeidžia YouTube naudojimo sąlygas“, — Windows Phone Apps ir Store GM Todd Brix rašė YouTube platformos globalaus bendradarbiavimo direktorius Francisco Varela. „YouTube turinio kūrėjai rodydami reklamas prie savo vaizdo klipų uždirba pinigus, o jūsų aplikacija užkerta kelią jiems tuos pinigus uždirbti ir ardo augančią YouTube turinio ekosistemą“.

Microsoft sukūrė aplikaciją ir įdiegė joje įvairias galimybes be Google ar YouTube pagalbos, žinios ar sutikimo.

Į YouTube pareiškimą, Microsoft atsakė, kad jie „būtų daugiau nei laimingi rodyti reklamas, jei tik YouTube pateiktų jiems priėjimą prie YouTube API“.

Microsoft vos prieš savaitę atnaujino šią programėlę, papildydama ją prisijungimo ir turinio atsisiuntimo į telefoną, kad pažiūrėti neprisijungus prie interneto galimybėmis.

Dėl YouTube API taisyklių pažeidimo, pašalinti programėlę reikalaujama iki gegužės 22 dienos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų