Sekanti Thunderbolt versija - dar greičiau

Rinkai dar kaip reikiant neįsisavinus Thunderbolt ir jaučiamam įrenginių su šia technologija deficitui – Intel tęsia jos vystymą.

Ne taip daug liko iki Intel pristatys naujus Haswell procesorius, tačiau tai nėra vienintelė technologija, kurią kompanija turi savo „krepšelyje“. Šių metų „National Association of Broadcasters“ (NAB) konferencijos metu Intel pristatė ir planuojamus Thunderbolt sąsajos patobulinimus.

Thunderbolt jungtys

Naujos kartos Thunderbolt pavadintos „Falcon Ridge“ pasirodymas planuojamas 2014 metais. Intel žada, kad „Falcon Ridge“ duomenų perdavimo greitis sieks 20Gbps abejomis kryptimis (kiekvienu iš kanalų) ir tai yra du kartus greičiau nei antrosios kartos Thunderbolt sąsaja žinoma „Cactus Ridge“ vardu, nuo 2012 metų vidurio naudojama naujuose Mac kompiuteriuose – jos greitis „tik“ 10Gbps.

Licencijas įrenginiams su Thunderbolt sąsaja yra įsigijusios apie 200 kompanijų, todėl tikėtina kad šių, plonais laideliais prijungiamų prietaisų pasirinkimas greitai bus daug geresnis,

Kalbant apie Thunderbolt ir mano aukščiau paminėtą „Haswell“ procesorių - tai jame stovės kitu vardu - „Redwood Ridge“, žinomas naujas Thunderbolt kontroleris. Šis kontroleris neturi tokių stebuklingų pajėgumų ir duomenys jame „bėgioja“ tų pačių, kaip ir „Cactus Ridge“, 10Gbps greičiu, tačiau jis naudoja mažiau elektros energijos ir palaiko DisplayPort 1.2.

Intel mini, kad šis kontroleris bus integruotas į kai kuriuos „Haswell“ procesoriaus modelius, bet nemini į kuriuos būtent, tačiau tikėtina, kad tai bus „high-end“ lustai, bent jau pradžioje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų