Kaip Apple elgiasi su Siri duomenimis

Temos: Apple, iOS

Pasidomėjus apie Apple privatumo politiką ir Siri, žurnalui „Wired“ atsakė Apple atstovas spaudai Trudy Miller, kuris patvirtino, kad Apple anoniminius vartotojų duomenis saugo iki 24 mėnesių.

Pasakius komandą Siri, iOS prietaisas ją įrašo ir tą įrašą siunčia į Apple serverius, kur ta tekstinė informacija yra apdorojama serverių. Šiame procese Apple tam įrašui priskiria atsitiktinių skaičių seką, kurios pagalba užtikrinama, kad atgal siunčiamas atsakymas pateks į tik į užklausimą atsiuntusį įrenginį.

Kartu su priskirtąja skaičių seka Apple šį įrašą saugo 6 mėnesius. Po 6-ų mėnesių nuo suarchyvuoto įrašo atskiriama atsitiktinė, jam priskirta, skaičių seka ir toks įrašas, Apple serveriuose, saugomas dar 18 mėnesių.

Tokia vartotojų duomenų saugojimo praktika yra normali praktika telekomunikacijų kompanijose. Jei neklystu Lietuvoje telekomunikacijos kompanijos, tiek teikiančios mobilias paslaugas tiek ir interneto prieigą, prisijungimo duomenis ir kitą panašią informaciją privalo saugoti ne mažiau kaip 5 metus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų