Obuolys tampa žalesnis

Tema: Apple

Jei perskaitę antraštę pagalvojote, kad obuolys žalesnis, nes Apple nusipirko Google su visu žaliu „balvonu“ - tai suklydote :)

Dabar Apple savo duomenų centrus aprūpina tik atsinaujinančia elektros energija gaunama iš vėjo, saulės ir geoterminių šaltinių, vietoje to, kad naudotų anglį ar kitą kietą kurą. Apple duomenų centruose saugomi serveriai iš kurių siunčiama muzika, aplikacijos bei teikiamos kitos iTunes, iMessages ar iCloud paslaugos.

Pernai Greenpeace protestavo prie iPhone gamintojo biuro Cupertino mieste Kalifornijoje, ir kaltino Apple tuo, kad ji naudoja iš elektros energiją gaunamą iš anglies ir skyrė „D“ vertinimą keturiose iš penkių kategorijų. Kovotojai už švarią planetą, savo ataskaitoje „kokio švarumo jūsų debesis“ Apple skyrė 12-ą vietą iš 14-os įvertintų didelių technologinių kompanijų.

„Tai rodo realų progresą“, sakė Greenpeace ir paskubino Apple pateikti detalesnius veiklos planus apie tai, kaip planuojama pasiekti savo užsibrėžtus tikslus.

40 hektarų plotą užimantis, saulės energijos gavimo ir į elektros energiją perdirbimo Apple ūkis, esantis šalia didžiausio kompanijos duomenų centro Šiaurės Karolinoje, pilnai funkcionuoti pradėjo 2012 metų gruodį.

„Šiaurės Karolinos duomenų centre naudojama 100 procentų ekologiška elektros energija“, kalbėjo Apple CFO Peter Oppenheimer’is. Jis taip pat minėjo, kad Apple planuoja padvigubinti švarios elektros energijos gavybą šiais metais pastatydama dar vieną 40-ies hektarų plotą užimantį saulės energijos surinkimo centrą.

Apple taip pat sako, kad Prinevilyje, Oregono valstija, dabar rekonstruojamas duomenų centras taip pat bus visiškai aprūpintas energija gaunama iš vėjo, saulės, vandens ir geoterminių šaltinių.

Dabar 75% visame pasaulyje Apple sunaudojamos elektros energijos yra „žalia“ ir tai 114% daugiau nei 2010 metais. Anot Oppenheimer’io, keturi didžiausi pasaulyje Apple biurai/miesteliai: Airijoje, Vokietijoje ir du JAV Kalifornijoje yra 100% aprūpinti iš atsinaujinančios energijos šaltinių.

Apple neatskleidžia finansinių detalių apie tai, kiek kompanijai kainavo įrengti šiuos „žalios energijos generatorius“.

Visą Apple 2013 gamtosaugos ataskaitą atsisiųsti galite iš čia.

Apple atsinaujinanti energija
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų