Niujorko policijos departamente atskiras padalinys kovai su iPhone ir iPad vagystėmis

Temos: iPad, iPhone
Niujorko policijos departamente įsteigtas atskiras padalinys skirtas kovai gaudyti iPhone ir iPad vagis.

Augant Apple produktų populiarumui, šių produktų paklausa auga ir tarp ilgapirščių. Amerikoje mobilaus telefoninio ryšio paslaugų tiekėjai, siekdami sumažinti mobilių įrenginių vagysčių skaičių, apjungė savo duomenų bazes, kuriuose registruojami pavogti įrenginiai. Tokiu būdu užtikrinama, kad viename tinkle pavogtas ir blokuotas telefonas - neveiks kito paslaugos tiekėjo tinkle. Europoje, kai kurie mobilaus ryšio paslaugų tiekėjai, taip yra sudarę tokias tarpusavio bendradarbiavimo sutartis.

Niujorko policijos departamentas taip pat pasijungė į kovą su mobilių įrenginių vagystėse besispecializuojančiais ilgapirščiais įkurdamas atskirą padalinį. Pagrindinė šio padalinio paskirtis rasti iPhone ir iPad vagis ir grąžinti pavogtus prietaisus teisėtiems jų savininkams.

Kaskart kai savininkas praneša apie pavogtą iPhone ar iPad, detektyvai pradeda įrenginio paiešką naudodami Tarptautinių Mobilių Stočių Įrenginių Identifikavimo kodą ir bendradarbiaudami su Apple.

Tai kad šis padalinys registruotas Niujorke, nereiškia, kad paieškos vyksta New York City ribose. Neseniai vienas iPad buvo surastas Dominikos Respublikoje ir grąžintas savininkui.

Paskutiniu metu dažnai tenka girdėti apie Lietuvaičius, kurie verkšlena forumuose apie tai, kad įsigijo telefoną, o jis pasirodo neveikia kokioje nors šalyje - dažniausiai Didžiojoje Britanijoje, nes yra blokuotas - suprask vogtas. Reikėtų vengti pirkti iPhone ar iPad įrenginius iš nepatikimų šaltinių vien susiviliojus „gražia“ kaina.

Tai kad įrenginys yra blokuotas, nebūtinai reiškia, kad jis yra iš tiesų yra vogtas. Sukčiai turi visą eilę veiklos modelių ir vienas populiaresnių yra, kai žmogus įsigyja iPhone ir jį apdraudžia, po kiek laiko parduoda. Pardavęs praneša, kad iš jo tą telefoną pavogė. Paslaugos tiekėjas tą telefoną blokuoja, o draudimo kompanija duoda naują iPhone sukčiui. Tokiu būdu jis turi telefoną, kuris jam praktiškai nieko nekainavo. Kad šis sukčiavimo modelis neštų pelną, pasitelkiama armija emigrantų ar šiaip žmonių, ir telefonai perkami jų vardais, bei paskui "iš jų pavagiami".

Didėjant tokių ir kitokių vagysčių atvejams susijusiems su iPhone ir iPad, manau, greitai susizgribs ir daugiau Europos mobilaus ryšio paslaugų tiekėjų ir tie, kurie turi įsigiję tokius aparatus gali atsidurti gilioje nemalonėje. Jiems ne tik gali prarasti tokius prietaisus, jiems taip pat gali tekti teismuose įrodinėti, kad jie nėra asmenys tą iPhone ar iPad pavogę.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų