Microsoft taria NE Office iPad

Tema: iPad

Prieš pasirodant Microsoft Office 2013, viena labiausiai aptariamų temų buvo Microsoft Office versija iPad planšetiniams kompiuteriams. Analitikai kalbėjo, kad net išleisdama Surface, Mikrosoft negali sau leisti ignoruoti milžiniškos iOS vartotojų armijos. Jie klydo.

Bloomberg Businessweek, paklausė apie Office iPad versiją Microsoft CEO Steve Ballmer’io ir atsakymas buvo lakoniškas: „aš neturiu ką daug pasakyti šia tema… Yra būdas, kuriuo žmonės visada gali pasinaudoti - naudotis Office internetine versija per naršyklę, ir tai labai svarbu“. Tiesa, šis būdas nėra prieinamas Android vartotojams. Planšetiniuose kompiuteriuose su Android OS, Office Web versija visiškai neveikia (bent jau su Android 4.1.2 „Jelly Bean“) ir tai parodo, kad Microsoft Android vartotojais domisi dar mažiau nei iOS.

Nors debesyse patalpinta naujoji Microsoft Office versija yra kur kas geresnė lyginant su Office 2011, tačiau ji vis tiek yra be galo nepatogi ir ribota. Nežiūrint to, kad per Safari iPad’e galima prisijungti prie Office Web versijos ir turėti pagrindines dokumentų tvarkymo galimybes, nėra visos eilės funkcijų, kurias dauguma žmonių įpratę naudoti dirbant su dokumentais.

Internetinėje Word versijoje nėra pakeitimų padarytų dokumente sekimo funkcijos, PowerPoint palaiko įvairiausius vaizdo efektus, bet nėra galimybės į prezentaciją patalpinti paveikslėlio nei iš iPad, nei iš Microsoft’o SkyDrive. Naudojant iPad įprastą klaviatūrą ekrane - įrankių juosta išskrenda už matomumo ribų. Nėra galimybės ir atspausdinti dokumentus per AirPrint. Tiesa, galima sukurti peržiūros PDF failą, jį atsidaryti iOS QuickLook ir atspausdinti iš ten, bet čia labiau jau išeities ieškojimas nei galimybė, kuri tokioje aplikacijoje turėtų būti įdiegta. Taip pat yra labai ribotos failų pasiekiamumo galimybės.

Pagrindinis trūkumas, greičiausiai, daugumą iPad vartotojų sulaikysiantis nuo Office Web versijos naudojimo tas, kad norint šia paslauga naudotis ar prieiti prie savo failų reikalingas Internetas. be abejonės atskira aplikacija padarytų Office paketą kur kas patrauklesnį, funkcionalesnį ir populiaresnį iPad vartotojų tarpe.

Yra visa eilė patogesnių, funkcionalesnių programų leidžiančių tvarkyti dokumentus iPad. Pavyzdžiui Apple „iWork“ paketas (Pages, Keynote ir Numbers) ar Google „Quickoffice“ suteikia kur kas daugiau galimybių, patogumo. Šios programos veikia nepriklausomai pasijungęs iPad vartotojas prie Interneto ar ne, jų vartotojo sąsaja pritaikyta iPad, jos palaiko iOS funkcijas, nors lyginant su Office paketu Mac ar PC kompiuteriams, jos taip pat gana ribotos.

Egzistuoja ir daugiau alternatyvų, tokių kaip CloudOn - nemokama aplikacija, beje prieinama ir Android OS vartotojams, palaikanti Microsoft Word, Excel ir PowerPoint formatus. Šios aplikacijos įrankių juostos nėra lygiai tokios pat, kokias įpratę matyti kompiuterinių Microsoft Office paketo programų vartotojai, bet pakankamai suprantamos tiems kas naudoja Microsoft Office kompiuteryje. Be to CloudOn leidžia prieiti prie dokumentų išsaugotų Box, Dropbox ir Google Drive.

Anot Morgan Stanley analitikų Microsoft'ui įkainojus Microsoft Office iPad'io 60 JAV dolerių, šį paketą nuripirktų apie trečdalis iPad vartotojų, kas 2014 metais anteštų 2.5 milijardo JAV dolerių pelną kompanijai ir, panašu, tai būtų kur kas didesnė suma, nei kad Microsoft uždirbs iš Surface Pro pardavimų.

Gal Microsoft galvoja, kad tos galimybės, kurias suteikia Microsoft Office Internetinė versija yra pakankamos iOS vartotojams, bet, manau, jis klysta, kaip klydo jau daugybę kartų klausimuose susijusiuose su „post-PC“ kompiuterija. Mano galva tai netikusi strategija, kurios Microsoft griebiasi stengdamasis sustiprinti savo Surface Pro, kolkas šlubuojančias, pozicijas rinkoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų