Mac Mail ir GMail aplankų darna

Kartais Google pašto sąskaitos Mac Mail programoje ne visi aplankai gyvena darnoje ir iš Mac Mail išsiųsti laiškai apsigyvena kitame išsiųstų laiškų aplanke nei kad tie, kuriuos išsiunčiame iš iPhone/iPod/iPad ar per www.

Žemiau rasite informaciją apie tai, kaip padaryti, kad nesvarbu iš kokio įrenginio išsiuntus laišką, jis atsirastų ten kur ir visi išsiųsti laiškai GMail sąskaitoje ir ko reikia, kad laiškas Mac Mail programoje atsirastų vos tik pasiekęs jūsų Google pašto dėžutę.

Žemiau pateikiama informacija netinka OS X Mavericks .

GMail ir Mac Mail aplankų darna

Mac Mail el. pašto sąskaitų juostafigcaption>Mac Mail pašto dėžučių juostos struktūros paaiškinimas. Jei šios nematote Mac Mail ar norite ją paslėpti - spauskite Cmd ⌘-Shift ⇧-M klavišų kombinaciją

Jei pastebėjote, kad išsiųsti, ištrinti, šlamšto ar juodraščių sąraše esantys elektroniniai laiškai Mac Mail applikacijoje ir Google pašto serveryje, pasiekiamame per Interneto naršyklę, neatitinka - reikės atlikti kelis papildomus nustatymus. Šiems nustatymams atlikti atidarykite Mac Mail aplikaciją (Gmail sąskaita ten jau turi būti sukonfigūruota) ir prisijunkite prie savo GMail sąskaitos (arba kito - savo domeno saugomo Google serveryje) Interno naršyklėje.

  1. Naudodamiesi interneto naršykle ir prisijungę prie tos pačios Gmail sąskaitos, kurią konfigūruojate Mac Mail aplikacijoje, išsiųskite laišką sau į tą pačią sąskaitą, laiško temoje įrašykite ką nors, kas padėtų atskirti, kad čia būtent tas - testavimui skirtas laiškas. Išsiuntus laišką, kelių sekundžių bėgyje turėtumėte jį gauti Mac Mail programoje. Jei gavote, bet po gerokai ilgesnio laiko tarpo - skaitykite „Gmail PUSH/IDLE“.
  2. Google Gmail aplankai Mac Mail aplikacijoje
    Sukonfigūravus Google pašto sąskaitą Mac Mail aplikacijoje - kairėje juostoje atsiranda tuo pavadinimu, kurį jai suteikėte, pašto dėžučių aplankų grupė. Jei nematote jos aplankų, o tik pavadinimą - užvažiuokite pele ant pavadinimo ir paspauskite ant šalia pavadinimo atsiradusio užrašo „Show“ (OS X Mountain Lion). PASTABA: jei Internetinėje Gmail versijoje esate nustatę kitokią kalbą - ne anglų, aplankų pavadinimai gali skirtis nuo pavaizduotų paveikslėliuose.
  3. Patikrinę, kad gavote kaišką Mac Mail, vėl grįžkite į prie Gmail sąskaitos Interneto naršyklėje ir ištrinkite laišką.
  4. Grįžę prie Mac Mail aplikacijos suraskite kur atsidūrė ištrintas laiškas. Suradę pažymėkite tą aplanką ir iš Mac Mail meniu „Mailbox“ punkto pasirinkte „Use This Mailbox For“ ir nurodykite „Trash“.
    Priskiriame aplanką Mac Mail Trash aplankui
  5. Suraskite aplanką Mac Mail, kuriame yra išsiųsto laiško kopija, pažymėkite tą aplanką ir tokiu pačiu būdu, priskirkite jį „Sent“ kategorijai.
  6. Sukurkite naują laišką Internetinėje naršyklėje atidarytoje Gmail pašto dėžutėje, bet jo neišsiųskite, o išsaugokite juodraščių sąraše.
  7. Patikrinkite ar Internetinėje naršyklėje atidarytoje Gmail pašto dėžutės Šlamšto /Spam/Junk aplanke yra kokių nors laiškų ir jei yra - įsiminkite vieno jų temos pavadinimą.
  8. Mac Mail aplikacijoje suraskite Draft aplanke tą laišką, kurį išsaugojet Internetinėje Gmail versijoje ir tokiu pačiu būdu, kaip aprašyta žingsnyje 4, priskirkite jį „Drafts“ gupei.
  9. Suradę šlamšto aplanke esantį laišką - tą aplanką, kuriame jis yra Mac Mail aplikacijoje - priskirkite „Junk“ grupei.
  10. Patikrinkite ar viską padarėte teisingai Mac Mail ištindami, išsiųsdami, išsaugodami juodraščiuose ar priskirdami laišką šlamštui.
Mac Mail veiksmai atsispindi ir IMAP serveryje

PASTABA: Jei Mac Mail aplikacijoje nurodyta, kad neišsaugoti „Junk“, „Drafts“, „Sent“ ar „Trash“ laiškų serveryje - šie veiksmai atlikti Mac Mail aplikacijoje niekaip neatsispindės Internetinėje Gmail versijoje ir norėdami jų pakartotinai netrinti ir ten ar turėti ir internetinėje versijoje laiškus, kuriuos išsiuntėte iš Mac Mail - turite tai nurodyti programos nustatymuose : Mail > Preferences > Accounts - pažymėkite tą Gmail sąskaitą ir lango viršuje spauskite ant „Mailbox Behaviors“ ir nurodykite kuriuose veiksmus atliktus Mac Mail norite matyti ir serveryje pažymėdami juos varnele. Jei norite, kad po tam tikro laiko kai kurie laiškai iš serverio ir atitinkamai iš Mac Mail būtų ištrinti, galite tai taip pat nurodyti šiame - Mail programos lange.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų