Apple žingsnis dėvimų kompiuterių link

Apple iWatch konceptas

Pati dėvimų kompiuterinių įrenginių idėja nėra labai nauja, bet mano, galva turi pakankamai daug potencialo. Turėtų būti smagu žaisti kompiuterinius žaidimus vykstančius realioje erdvėje, atsiskaityti už kavą ne telefono, o laikrodžio pagalba, ar kad akiniai primintų vardą to, kuris po akimirkos prieis ir pasisveikins. Manau, čia tik laiko klausimas kol technologinės kompanijos tokios kaip Apple, Google, Microsoft, Amazon, Facebook ir kiti „didieji“ pradės masinę tokių „dėvimų kompiuterinių įrenginių“ gamybą ir jie ilgainiui taps tokiais pat neatskiriamais mūsų palydovais, kaip mobilus telefonas ar kelnaitės.

„The New York Times“, savo skiltyje „Bits“ pranešė, kad slaptose Apple laboratorijose vyksta iWatch - protingo laikrodžio išlenktu super tvirtu „Gorilla Glass“ stiklu kūrimas. Jei tai ir tiesa, Apple nebus pionieriai šioje srityje, nes yra visa eilė kompanijų jau gaminančių tokio tipo laikrodžius, kurie geba „bendrauti“ su išmaniaisiais telefonais ir virpesiu ar garsiniu signalu pranešti apie atėjusią naują SMS žinutę, skambutį ar priminimą bei parodyti susijusią informaciją laikrodžio ekranėlyje. Reikia nebent tikėtis, kad Apple pagamins išbaigtą versiją ir nereikės kaskart pajutus virptelėjimą ties riešu siekti telefono.

Dauguma, rinkoje pasirodžiusių tokių laikrodžių, manęs nesužavėjo. Žiūrint į iš džiaugsmo krykštaujančių šių naujų „žaisliukų“ savininkų video apžvalgas, man susidarė įspūdis, kad tai neišbaigti ir nepatogūs prietaisai. Vieni parodo tik dalį SMS žinutės, kiti išvis tik informuoja apie ją ir norint ją perskaityti vistiek reikia kišti ranką į kišenę telefono.

Nors ši žinutė ir nėra kažkokia tai sensacinga naujiena, bet mane ji sudomino ne tiek tuo apie ką ji, bet kas ją rašo. Paskutiniu metu Apple sulaukia tokio milžiniško dėmesio, kad net tokie naujienų gigantai kaip „The New York Times“ nesibodi skleisti gandų susijusių su Apple.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų