iTunes failai ir kaip juos greitai rasti

Manykime, kad jūsų iTunes valdo failus (numatyti nustatymai). Aš bent jau palikau šiuos, nes mano galva yra gerai, kai visi iTunes failai vienoje vietoje, o ne išmėtyti po visą kompiuterį. Jei naudojate iTunes, tai, greičiausiai niekada ir neprisireikia prie tų failų prieiti tiesiogiai. Tačiau jei toks poreikis atsiranda:

iTunes muzikos ir video failai

Mac OS X

iTunes bibliotekos failai yra saugomi vartotojo „namų“ aplanko „Music“ skyriuje ~/Music/iTunes Media/Music/

~ (tildės) ženklas nurodo, kad tai yra vartotojo „Namų“ direktorija. Norėdami greitai prieiti prie ten saugomų failų surinkite klavišų kombinaciją Cmd ⌘-Shift ⇧-G Finder’yje ir parašykite atsidariusiame lange nurodytą kelią. Arba iš šoninės Finder juostos spauskite ant Music > iTunes > iTunes Media > Music

iTunes failų saugojimo vieta

Panašiu principu galite rasti ir kitus failus. Pvz. jei esate susikūręs iPhone skambučio tonus - juos rasite ~/Music/iTunes Media/Tones aplanke. Kaip susikurti iPhone skambučio toną skaitykite: "Kuriame skambučio toną".

Windows

Windows OS muzika saugoma priklausomai nuo Windows versijos Windows XP: /My Documents/My Music/iTunes/iTunes Media/Music/ Windows Vista /Music/iTunes/iTunes Media/Music/ Windows 7 ir Windows 8: /My Music/iTunes/ Pilnas kelias iki failų atrodytų kažkur taip: C:/Users/VARTOTOJAS/My Music/iTunes/iTunes Media/Music/ Kartais tas kelias būti kitoks, bet patekę į My Music aplanką nepabijokite atidaryti ir kitų ten esančių aplankų ir tikrai turėtumėte surasti muzikos failus.

Prieiname prie failų tiesiai iš iTunes

Pažymėję norimą dainą, spauskite dešinį pelės klavišą ant jos ir iš sąrašo pasirinkite „Show in Finder“.

iTunes patalpinto kūrinio vietos parodymas Finder aplikacijos lange
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų