iOS 6.1

iOS-6

Šiandien Apple atnaujino savo iOS versiją į 6.1

Atnaujinimas tinka: iPhone 3GS ir vėlesniems, iPad 2 ir vėlesniems, iPod touch 4os kartos ir vėlesniems

    Naujojoje versijoje ištaisytos klaidos ir įdiegti patobulinimai:
  • Daugiau LTE paslaugos tiekėjų (pilnas LTE tiekėjų sąrašas: http://www.apple.com/iphone/LTE/)
  • Bilietų į Filmus per Fandango naudojant Siri įsigijimas (tik JAV)
  • iTunes Match vartotojai dabar gali atsisiųsti atskiras dainas iš iCloud
  • Naujas mygtukas reklamos žymei (Advertising Identifier) pakeisti

iOS 6.1 iPhone

Taip pat yra požymių, kad iPhone su iOS 6.1 baterija laiko geriau. Taip pat Apple įdėjo į iOS 6.1 Maps paieškos API, leidžiantį programuotojams naudoti savo programose nuorodas į POI tiesiai iš savo aplikacijų. Iš didesnių saugumo skylių užlopimų iOS 6.1 yra "Smart App Banner'io" klaidos panaikinimas, kuri automatiškai, be vartotojo žinios, įjungdavo Javascript nustatymus, kai pastarasis apsilankydavo Internetinėje svetainėje, kuri naudojo tokio tipo reklaminius skydelius. Kas naujo iOS 6.1? (iOS 6.0.1 vs iOS 6.1)  

Kaip atnaujinti iOS

Iš pasirenkata General > Software Update ir spaudžiate ant Download and Install
iOS 6.0.1 atnaujinimo ekranas
  Prasidės atnaujinimo procesas, kuris gali trukti apie 10-15 minučių ir sunaudoti apie 5-7% baterijos, jei iPhone nepajungtas prie pakrovėjo atnaujinimo metu.
IMG_0843
  Telefonui baigus iOS atnaujinimą ir porą kartų persikrovus, atrakinkite telefoną įprastu būdu:
iOS 6 atnaujinimo ekranas
  Spauskite „Continue“
iOS 6.1 atnaujinimas - Continue
  Sekančiame lange bus paprašyta įvesti savo iCloud vartotojo slaptažodį. Taip pat yra glimybė praleisti šį žingsnį spustelėjus ant „Skip this step“, bet aš nerizikavau, idant išvengti vėliau galimų papildomų slaptažodžio įvedimų skirtingose vietose ir įvedžiau savo iCloud vartotojo slaptažodį.
iOS 6.1 atnaujinimas - iCloud slaptažodis
  Sekantis žingsnis pasiūlė atsakyti į saugumo klausimus, kuriuos aš praleidau. Sekantis ekranas pranešė, kad galiu pradėti naudotis savo iPhone.
iOS 6.1 atnaujinta
  Sveikiname, jei vispas pavyko sklandžiai, jūs naudojatės naujausia, pažangiausios mobilių įrenginių operacinės sistemos versija:
iOS 6.1 up to date
   

Kas naujo iOS 6.1

Reikia pastebėti, kad be kelių vizualių pakeitimų ir saugumo "skylių" užlopymo, lietuvaičiai šiame atnaujinime neišvys ko nors ypač naujo. Užrakintame ekrane pasikeitė muzikos valdymo pultelio išvaizda ir laiko rodymo vieta:
iOS601 vs 61 užrakintas ekranas
  Atsirado „Reset Advertising Identifier“ mygtukas. Šiuos nustatymus galite pasiekti: Settings > General > About ir ekrano apačioje spauskite ant Advertising
iOS6.0.1 vs 6.1 Add Tracking
  Žemėlapyje, matyt girdėdami daug nepatenkintų balsų ir gaudami nepakankamai pastebėjimų apie klaidas žemėlapiuose iš vartotojų, pranešimo apie klaidą žemėlapyje mygtuką Apple padarė labiau akivaizdų.
iOS 6.0.1 vs 6.1 Maps
  Tapo lengviau rasti aplikacijas pritaikytas dirbti kartu su „Apple Passbook“. Dabar tai padaryti galima tiesipg ir Passbook.app paspaudus ant „Welcome“
iOS 6.1 Passbook
  Kitas atnaujinimas, leidžiantis įsigyti bilietus į filmą naudojantis Siri galioja tik amerikiečiams, todėl aš jo čia ir neaptarinėsiu.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų