Apple sukčiui išmokėjo 1 milijoną JAV dolerių

Temos: Apple, Teisė

Vyriškis gyvenantis Mičigano valstijoje prisipažino apgaudinėjęs „Apple“ susigrąžindamas pinigus už neva kompanijos jam atsiųstą tuščią dėžutę.

Panašu, kad „Apple“ tenka atlaikyti ne tik patentų trolių puolimus, teisines kovas su konkurentais ir partneriais, teisiniu būdu spręsti nepasitenkinimą reiškiančių ir žalos atlyginimo reikalaujančių klientų problemas, bet ir kovoti su įvairaus plauko sukčiais. Neseniai nuskambėjo sukčių grąžindavusių „Apple“ servisui netikrus „iPhone“, o dabar tapo žinoma ir dar viena sukčiavimo schema kainavusi „Apple“ nemažai pinigų.

Dvidešimt penkių metų amerikietis Van-Seyla Mork prisipažino prasukinėjęs „tuščių dėžučių“ schemą. Schema gana paprasta: jis užsako prekę iš „Apple“, kompanija ją jam atsiunčia, tačiau jis susisiekia su „Apple“ ir teigia jog prekės negavo, o kaip įrodymą pateikia tuščios dėžutės nuotrauką. Kiekvieną kartą jis prisistatydavo kitu vardu.

Mork’as teigia, kad prisistatydavo tik tų pirkėjų, kurie jau gavo prekę ją įsigiję iš „Apple“ internetinės parduotuvės. Iš kur jis gaudavo informaciją apie tuos žmones kol kas nėra žinoma.

Gavusi informaciją apie nepristatytą prekę, „Apple“ kaip ir kiekviena save gerbianti kompanija pinigus grąžindavo. Gavęs pinigus Mork’as juos pervesdavo į skirtingas sąskaitas taip siekdamas mėtyti pėdas.

Kaip ten bebūtų, apgaulė išaiškėjo ir sukčius sulaikytas. Žinodamas, kad prisipažinimas gali sušvelninti bausmę Van-Seyla Mork taip ir padarė. Jam gresia 20 metų kalėjimo ir 250 000 JAV dolerių bauda ir padarytos žalos padengimas. Šiuo metu jis paleistas už užstatą. Nuosprendį San Jose federalinis teismas planuoja jam paskelbti spalio 21 dieną.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų