Kaip grąžinti spartą aplikacijų perjungimo režimui iPhone ar iPad

Jei pastebėjote, kad aplikacijų perjungimas „iPhone“ ar „iPad“ pradėjo veikti lėtai — tai gali būti dėl įjungtų papildomų funkcijų.

Jei turite „iPhone 8“ ar senesnį arba bet kokį „iPad“ ir pastebėjote, kad pabandžius aktyvuoti aplikacijų perjungimo (multitasking) režimą, kuris aktyvuojamas dvigubu „Home“ mygtuko paspaudimu, atsirado vėlinimas kurio anksčiau nebuvo — gali būti, kad esate įgalinęs prieinamumo (Accessibility) funkciją leidžiančią greitai prieiti prie tam tikrų funkcijų tris kartus paspaudus „Home“ mygtuką. Kadangi šis (Accessibility) funkcionalumas du kartus paspaudus „Home“ tikrina ar bus trečias paspaudimas — galite pastebėti tam tikrą vėlinimą iki aplikacijų perjungimo režimas yra aktyvuojamas.

Įdomu tai, kad „iPhone X“ naudotojai panašios problemos nepastebi, nes Accessibility šiame telefono modelyje aktyvuojamas trigubu šoninio mygtuko paspaudimu. Tačiau, šio telefono modelio naudotojai gali susidurti su panašiu vėlinimu kai bando aktyvuoti, dviem šoninio mygtuko paspaudimais įjungiamą, „Apple Pay“ funkciją.

Problemos sprendimas yra išjungti Accessibility funkcijas nustatymuose, nebent jos iš tiesų yra reikalingos.

  1. Atidarykite Settings aplikaciją „iOS“ įrenginyje.
  2. Paspauskite ant General.
  3. Paspauskite ant Accessibility.
  4. Paspauskite ant Accessibility Shortcut.
  5. Nuimkite varneles nuo visų nustatymų (tai juos atjungs).

Atjungus visas Accessibility funkcijas šis režimas bus išjungtas ir įrenginys nebelauks trečio „Home“ ar šoninio mygtuko paspaudimo ir atitinkamai aplikacijų perjungimo režimas bus aktyvuojamas kiek greičiau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų