Apple pabrangino kai kuriuos savo produktus

Pasibaigus Apple Watch renginiui ir visiems dar smagiai, iš inercijos plojant katučių, Apple kai kuriose šalyse pakėlė savo Mac kompiuterių, iOS ir kitų įrenginių kainas.

Pernai Apple eilėje šalių pakėlė programinės įrangos kainas, o vakar, be atskiro pranešimo eilėje šalių pabrango ir Apple gaminama įranga. Toks kainų pakilimas, greičiausiai, susijęs su JAV dolerio kurso stiprėjimu. Kainų pakilimą pastebėjo Australijos, Naujosios Zelandijos, Prancūzijos, Danijos, Švedijos, Suomijos, Portugalijos ir eilės kitų šalių vartotojai.

Pavyzdžiui Prancūzijoje 1 999 € kainavęs 15″ MacBook Pro Retina dabar kainuoja 2 249 €. Kanadoje pabrango ir iPhone, anksčiau 749 CAD kainavęs iPhone 6 dabar kainuoja 839 CAD. Žiūrint į kai kurių produktų kainas kyla abejonių ar Apple visiškai sąžiningai, tik USD kurso sustiprėjimo koeficientu perskaičiavo kainas.

Tai ganėtinai žymūs kainų pakilimai ir juos galima pastebėti beveik visose Apple produktų linijose. Reikia tikėtis, kad kai USD vėl susilpnės, Apple nepamirš vėl kainų pakoreguoti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų