Praplėtę Mac kompiuterių RAM, senuosius lustus pasilaikykite

Temos: Mac, Patarimai

Daugelio, ypač senesnių, MacBook Pro ar Mac Pro kompiuterių atmintį (RAM) praplėsti yra paprasta ir galite tai padaryti patys, tačiau yra priežastys dėl kurių neturėtumėte atsikratyti originalių RAM „kaulų“.

Mac Pro RAM

Perkant naują Mac kompiuterį, dažnas pasirenką modelį turintį mažiau RAM ir vėliau Mac’o atmintį praplečia kitų gamintojų, pigiau nei Apple kainuojančiais RAM lustais. Viena priežasčių, dėl kurios pakeitę (tikėtina, kad praplėtę) MacBook Pro/Air, iMac ar Mac Pro kompiuterių RAM neturėtumėte atsikratyti senų atminties lustų yra ta, kad Apple labai griežtai žiūri į kompiuteryje įdiegtą RAM’ą ir kompiuteriui sugedus gali netaikyti garantinio remonto sąlygų, jei kompiuteryje įdiegta neoriginaliai kompiuteryje buvusi atmintis. Viena to priežasčių yra ta, kad tai reiškia, kad kompiuteris buvo ardytas, o kita priežastis ta, kad bloga, netinkamas ar nesertifikuota kompiuterių atmintis dažnai yra kompiuterių nestabilaus veikimo „lūžinėjimo“ priežastis.

Yra ir dar viena priežastis, dėl kurios vertėtų tuos RAM lustus išsaugoti - jei kartais įdiegtieji sugestų ar Mac’ui prasidėtų Kernel Panic priepuoliai - senų/originalių RAM lustų grąžinimas atgal išimant pačių įstatytus būtų gera pradžia problemos diagnozavimui.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų