Planšetinių kompiuterių ekranų reakcijos laiko testas

Agawi atliko planšetinių kompiuterių ekranų reagavimo testus, tokius pačius apie kokius, atliktus su išmaniaisiais telefonais, Mac Arena rašė praeitą savaitę.

Agawi testavo rinkoje esančius geriausius planšetinius kompiuterius: Apple iPad 4 ir iPad mini, Microsoft Surface RT ir Android OS pagrindu veikiančius Samsung Galaxy Tab 3, Nexus 7, Nvidia SHIELD bei naujausią Amazon Kindle Fire HD.

Šiame eksperimente buvo tikrinama kaip greitai reaguoja aplikacijos naudojant OpenGL/DirectX pagrindu veikiančias aplikacijas, kurių vienintelė užduotis vos tik pajutus prisilietimą tuojau pat įjungti ekraną - parodyti baltą ekraną. Naudotą aplikaciją Agawi paskelbė atviro kodo ir norintys gali ją panagrinėti.

Planšetinių kompiuterių ekrano reagavimo laiko palyginimas. Šaltinis: Agawi

Rezultatai vėl neverčia stebėtis - iOS pagrindu veikiantys Apple iPad ir iPad mini daug greitesni už savo konkurentus. Įdomu tai, kad iPad su dvigubai didesne (2048×1536) skiriamąja geba beveik neatsilieka nuo mažesnį ekraną (1024×768) turinčio iPad mini ir tai verčia manyti, kad ekrano dydis nėra stipriai susijęs su reagavimo greičiu.

Nemažiau įdomūs rezultatai ir ne iOS pagrindu veikiančiuose planšetiniuose kompiuteriuose. Nvidia gaminys SHIELD veikė geriau nei kiti testuoti Android įrenginiai, nors SHIELD ekrano reagavimo laiko rezultatai ir stipriau skyrėsi vienas nuo kito ir tai leidžia manyti, kad Nvidia kažkokiu tai specialiu būdu stengėsi pagerinti ekrano reagavimo laiką.

Stebėtina, bet tarp Android įrenginių Amazon Kindle Fire HD lyderiauja, ypač turint omenyje tai, kad ji bent 90 JAV dolerių pigesnė už Android konkurentus. Tai gali būti ir ženklas to, kad Amazon linkusi pardavinėti brangesnę „geležį“ nuostolingai. Microsoft’s Surface RT taip pat pasirodė geriau, nei kad buvo galima tikėtis turint omenyje, kad Nokia Lumia, dalyvavusi išmaniųjų telefonų testuose, nepasirodė daug geriau už Android OS pagrindu veikiančius telefonus.

Įdomu, jei Agawi ir toliau vykdys panašaus pobūdžio testus, kaip pasirodys Microsoft Surface 2, kuriame Microsoft sako stipriai pagerinusi ekrano reagavimo laiką.

Šaltinis: Agawi

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų